Méltósággal mindenkivel

Közösségi vezetőként veszélyt észlel a közösségében? Azt látja/gondolja, vagy aggasztja, hogy valakit bántalmaznak a közösségben? Mi, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány munkatársai elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk a közösségi alapítványoknak és más helyi szervezeteknek, hogy mit tegyenek, ha valakit sérelem ér a helyi közösségben. Mert ezt nem nézhetjük tétlenül.

Mit értünk sérelem alatt? Tájékoztató füzetünket itt olvashatod.

Ha szívesen megosztaná velünk a problémát, kérjük, keresse fel kollégánkat, Kovács Editet az alábbi elérhetőségen:

e-mail: gysza@gy-sz.hu
telefonszám: 0670-398-4517

Alább összegyűjtöttünk néhány elérhetőséget, amelyen keresztül speciális esetekben kaphatunk segítséget:

UNICEF Jogsegély: a szervezet szakemberei jogi természetű kérdések esetén kereshetők, amennyiben bántalmazást, illetve a gyermekjogok sérülését észlelte.

HELPApp: az UNICEF Magyar Bizottsága által kifejlesztett mobiltelefonos alkalmazás, ami erőszakos helyzetekben azonnali segítséget nyújt a gyermekeknek. Az alkalmazást itt lehet letölteni.

A TASZ Ingyenes Jogsegélyszolgálata az alábbi esetekben nyújt segítséget: ha az állam, vagy egy állami szerv megsértette a saját vagy a közösség egy tagjának jogát, és nincs ügyvédje. Telefonon Jogsegélyszolgálatuk a 06-1-279-2235 számon érhető el kedden 14.30 és 17 óra között, valamint csütörtökön 10 és 12 óra között.

Jogsérelemmel kapcsolatos további segítséget az alábbi összegző adatbázis szervezetei nyújtanak.

A következő dokumentumokban bővebben tájékozódhat irányelveinkről: