EgyüttHATÓ

Számtalan példáját láttuk, hogy az egyének tudása, tapasztalatai és energiája együtt megsokszorozódik. A közösségi adományozásban ugyanezt a potenciált látjuk: a kisebb egyéni hozzájárulások együttesen komoly alkotóerővé válnak, és mély változásokat tudnak elindítani. Hisszük, hogy az adományozással a pénzen túl figyelmet és energiát fordítunk fontos társadalmi ügyekre, és részeseivé is válunk azoknak.

Az EgyüttHATÓ programban olyan emberekből álló közösséget építünk, akik szívesen ismernek meg különböző társadalmi ügyeket, projekteket, hogy azokat adományaikkal életre keltsék.

Az adományozói közösség az Élő Adás névre hallgató esteken évente egy alkalommal megismerhet és támogathat 3-4 társadalmi projektet. Az Élő Adás 2-3 órás esemény, ahol a kiválasztott civil szervezetek 6-6 percben mutatják be megvalósítani kívánt projektjüket a jelen lévő 70-90 vendégnek, majd szintén projektenként 6 perc áll rendelkezésre a vendégek kérdéseinek megválaszolására. Ezt követően a projektek képviselői elhagyják a termet, és megkezdődnek a felajánlások. Az egyes projekteket sorra véve a vendégek jelentkezéssel, bemondás alapján tehetik meg pénzbeli, majd egyéb (önkéntes munka, szolgáltatás, tárgyi hozzájárulás, stb) felajánlásaikat a szimpátiájukat elnyerő projektek megvalósításához. A felajánlások összegét közösen követjük, így a vendégek láthatják, mennyi gyűlt össze, és eléri-e az adott projekt a megvalósításhoz szükséges célösszeget. A felajánlások befejeztével a projektek képviselői visszaérkeznek a terembe, és közösen megnézzük, mennyi felajánlást kaptak a megvalósításhoz.

 

Az estet követően alapítványunk gyűjti össze a vendégek felajánlásait, majd egy összegben, támogatási szerződés keretében biztosítja azt a projektek megvalósítására. A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány szerepe az is, hogy a támogatott projektek megvalósítását nyomon kövesse és arról beszámoljon az adományozóvá lett vendégeknek.

Az Élő Adás különlegességét az adja, hogy vendégeink az est során

  • személyesen találkozhatnak három értékes társadalmi projekt kezdeményezőivel,
  • a helyszínen ajánlhatják fel adományaikat az általuk választott projektek megvalósításához,
  • együtt követjük és izgulhatunk, összegyűlik-e a szükséges összeg,
  • megtapasztalhatják az élményt, milyen távlatokat nyit, ha közösen támogatnak egy számukra fontos ügyet.

Az Élő Adás során támogatott szervezetek

  • izgalmas és fontos társadalmi ügyekre hívják fel a figyelmet,
  • adekvát forrásokhoz jutnak munkájukhoz,
  • új készségekre tesznek szert munkájuk bemutatásához,
  • megtapasztalhatják a közösségi támogatottság élményét, mely további energiát, lelkesedést adhat törekvéseikhez,
  • színesítik az adományozói közösség tagjainak világlátását.

Tudjon meg többet a programról: írjon nekünk az elo.adas@gy-sz.hu címre!