Kökény Dalma

Kökény Dalma nem először úszik értünk, és idén a csapatkapitány életbevágóan fontos posztját is vállalta. Köszönet! Ráadásul kisfiával együtt indul, életük első közös kampányában, a még óvodás Vincével- aki így a legfiatalabb kampányolónk, éljen!

Vincéhez hasonlóan édesanyja, Dalma is belenőtt a civilségbe: 15-ik kerületben nőtt fel és nőttek szívéhez a helyi ügyek, a jó csapat, a nyüzsgés. Erre az attitűdre jól “rátanult”- amikor felvételt nyert az ELTE tanítóképzőjére, majd azt elvégezve kirándult a szellem világában is – felvételizett az ELTE filozófia szakára. Életre szóló szellemi kaland volt, de saját bevallása szerint ott még inkább felismerte, hogy mivel minden izmust feltaláltak már és a posztmodern is halott, ő maga továbbra is a tettek embereként kíván létezni. Nem fecsérelte az idejét, 2003-ban, még diákként bele is vetette magát a civil szférába, ahol a még szűz területnek számító adománygyűjtés lett az egyik szakterülete.

Olyan, mára legendás, a civil szektor alapjait megteremtő projekteket vezetett, mint a NIOK egyszázalékos kampányai, melyekkel az egyszázalék széles körű társadalmi ismertségét teremtette meg, de részt vállalt a legendás Médiahajó szervezésében is, amely a civilek és a média közötti kapcsolatépítést alapozta meg.

2012- ben született kisfia, Vince, majd Dalma egészen 2017-ig maradt a NIOK szárnyai alatt. Azóta dolgozott már különböző projekteken a Magnet Banknál, jelenleg az Appy nevű startupnál többek között olyan civil vállalkozások fejlesztésén dolgozik, mint a zseniális Amigos a gyerekekért Alapítvány.

A tavalyi Swimathon volt élete első személyes fundraising kampánya, amikor mindazzal szembesült, amit annyi éve már tanított: hogyan kell hatékonyan kampányolni egy jó ügyért, hogyan kell személyesen megszólítani az adományozókat? Igazi vízválasztó volt neki ez, melynek során végigélt mindent, amit első kampányolóként törvényszerűen mindenki: a szorongást, a lelkesedést, a megtorpanást, a felemelkedést- és végül katartikus és eredményes kampányt zárt, amit élete egyik legjobb élményeként tart számon. Egyáltalán nem mellesleg azért is, mert a Swimathon az életmód- váltásban is segítségére volt – legyőzte – állítólagos, nehéz elképzelni! – lustaságát és a rendszeres mozgást sikerrel építette be életébe.

Dalmát és Vincét itt támogathatod.

Vélemény, hozzászólás?