Kuti Alexandra

Aki mindig kampányol értünk

Alexandra 25 éves, Budapesten él, beszerzési munkatársként és könyvelőként dolgozik, és pénzügyi tanulmányokat folytat.

Anyukája (Kisfaludy Mónika, aki a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány könyvelését is végzi pro bono) vezette közel már nagyon fiatalon a civil szektorhoz; elsőként a Levegő Munkacsoportot ismerte meg közelebbről, majd miután a munkában is édesanyja társa lett, egyre több civil szervezet tevékenységébe látott bele, így a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány munkájába is.

A civil világ élete részévé vált, mindig nagyon vonzónak találta, hogy a civilek másoknak akarnak segíteni, ott ahol csak lehet – akár adományokkal, önkéntes munkával, vagy bármi mással. Számára teljesen evidens, hogy ahol csak lehet, segít. „Ezt a nevelést kaptuk.” – mondja.

2017-ben szólt anyukája, hogy úszik a Gyökerek és Szárnak Alapítvány csapatában; kérdezte, csatlakozna-e. Szandi csatlakozott – nem meglepő: ki sem lehet rángatni a vízből – viszont anyukája a Swimathon napjára beteg lett, így egyedül úszott. Az úszáson túl kampányolni is szeret: magáénak érzi a feladatot, jó a beszélőkéje. Az első kampány és úszás sikeres és felemelő volt, büszkévé tette, és a fejébe vette: ha minden évben felkérik, akkor minden évben úszik és kampányol a közösségi alapítványokért. Ezt is teszi, immáron harmadszor.

Ismerősein azt vette észre, hogy drukkolnak, szurkolnak, megosztják a posztjait, és támogatják. „Pozitív csalódás volt mindegyik kampányom”.

Most is 1500 métert vállalt a Swimathonon, csakúgy, mint tavaly, általános döbbenetet keltve. Tavaly a negyedik hossznál kicsit elbizonytalanodott, de amikor kinézett a lelátóra, és látta a családját, „átkapcsolt” az agya – simán meglett az 1500 méter. Ahogy meglesz idén is.

Szandit itt támogathatod.

Vélemény, hozzászólás?