Laki Saci és Szitár Ádám

Üdvözöljük Laki Sacit és Szitár Ádámot, akik a Swimathon egészét osztották fel egymás között: Saci kampányol, Ádám úszik. Bízunk benne, hogy a jó ügyért kampányolás is felkerül Saci listájára az önkénteskedés és a tanítás mellé, amik a flow élményt okozzák neki. Német nyelvtanárként és önkéntes korrepetálóként odafigyeléssel és gyerekek motiválásával szeretné jobb hellyé tenni a világot. Szereti az új feladatokat, ezért is vállalta el ezt az 1 hónapos kihívást, és mert jó ügyre nem tud nemet mondani. Ami pedig Sacinak az oktatás, Ádámnak a pszichológia, és amíg Saci a különóráin, és az egyetemen kampányol saját jegyzeteivel és házi készítésű baracklekvár befőttjeivel, Ádám a vízben melegít és a rajtkőhöz készülődik. Mindent bele!

Sacinak nem elég 24 óra, de 32 sem lenne elég. 2 nyelviskolában tanít németet, több magántanítványa van, és a Menetszél önkénteseként korrepetáló programot koordinál. Emellé vállalta be a Swimathont, mert egy jó ügyre nem tud nemet mondani. Szerelme a munkája és a gyerekek, megtisztelő, hogy a Menetszél Egyesület alapító tagja, amire egy élethosszig tartó elköteleződésként tekint. Tanítónéninek fog jövőre tanulni, hogy meglegyen a lehetősége, hogy kicsiket tanítson. És hogy miért a tanítás? Ez az, ami az önkéntesség mellett flow-ba viszi, amikor önmaga lehet, kiteljesedhet. Olyan hihetetlenül erős hivatástudattal rendelkezik, ami nem sok 22 éves fiatalról mondható el. Hiszi, hogyha már egy pici odafigyelést, motivációt és szeretetet át tud adni, már megérte. Amikor a 24 órájába belefér, utazik, eddigi legegzotikusabb útja Marokkóba vezetett, ahol ugyan attól félt, hogy 7 tevéért elcserélik, eszméletlenül színes és imádnivaló kultúrsokk volt.

Soha nem kampányolt még, de új feladatként tekint erre, amiben kipróbálhatja magát valami olyanban, amiben még sose. Mindig is nehezen élte meg, amikor kérnie kellett, így ezt is szeretné felülírni, hogy a meghunyászkodás érzése nélkül tudja ezt megtenni. Megtiszteltetésnek éli meg, hogy a KözösALAPON programjáért kampányolhat. Érdekli ez a világ, hogy egy másik alapítványi szemszöget ismerhet meg. Miután öccse adományozott neki a kis zsebpénzéből, majd felhívta és bocsánatot kért tőle, mert csak annyival tudta őt támogatni a kampányában, úgy érzi, ő már győzött.

Saci június 16-án már máshol lesz: hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztat, így Ádám fogja az egyhónapos kampányidőszak végén ‘leúszni’ a babérokat. Ádám, aki debreceni születésű és pszichológusként dolgozik. Ja és nagyon, de nagyon régen úszott már utoljára. De míg Saci a szárazföldön kampányol, Ádám már a vízben melegít, hogy aztán június közepén kettejük együttes erejével érje el a célvonalat.

Sacit és Ádámot itt támogathatod.

 

 

Vélemény, hozzászólás?