Sugár Kata

Kata szegedi lány, 18 éves korában jött az ELTE-re, hogy magasztos vágyát beteljesítse és újságíró legyen. A kommunikáció szak mellett elkezdte az esztétikát is, majd gyorsan rájött: az újságírás világa korántsem olyan ártatlan, mint képzelte. Ennek ellenére munkái sokáig a kommunikáció területéről érkeztek: dolgozott az Intercom filmforgalmazó cégnél, több kis reklámügynökségnél, végül átnyergelt a divat területére, a vizualitásra: divatszerkesztő és stylist lett, egész addig, amíg 13 éve meg nem született a fia.

Azóta is „belelóg a lába” ebbe a területbe, de a divat már önmagában nem érdekli. A biztonság kedvéért azért létrehozott egy saját táskamárkát Karla néven; ő tervezi a táskákat, egy varrónővel közösen varrják, webshopot üzemeltet és vásárokra is jár.

Mivel a divat önmagában egy ideje már keveset ad neki, régóta azon törte a fejét, hogyan tudná eddigi tapasztalatait úgy felhasználni – bármilyen teátrálisan hangozzék is –, hogy valami nagyobb jót szolgáljon vele. Most megvan az ötlet, a tevékenység, ami itthon még nem létezik, ami összekapcsolja a divatot és a civil szférát és kielégíti vágyait – de erről később.

Kata az épülő vállalkozás ötlete nyomán fogalmazta meg, hogy ő vélhetően született filantróp, ami ellen nem tehet semmit és e terület minden része egyaránt vonzza. Tavaly Dalma (Kökény Dalma, csapatkapitányunk) úszását támogatta, most pedig úgy döntött, maga is belevág az úszásba és a kampányolásba, mert nagyon sok civil szervezettel vélhetően folyamatos kapcsoltban lesz, és szeretné jól kiismerni ezt a területet, minden ágát-bogát és hibáját is; erre a Swimathon tökéletesen alkalmasnak tűnik.

Kata Dalmát választotta, ő pedig hozta magával a közösségi alapítványok ügyét, ami egyébként abszolút elnyerte a tetszését – úgy tűnik, ez eddigi támogatóival is így működik. Sok Bika ismerőse van, akik az alaposság és a racionalitás szobrai; tudta, nekik nagyon pontosan el kell tudnia magyarázni, miért is kampányol. Úgy látja, például kiskutyákért és beteg gyerekekért sokkal könnyebb volna gyűjteni, mint a közösségi alapítványok nehezen behatárolható tevékenységére, ezzel együtt hiszi: a bonyolult társadalmi ügyeket felvállalóknak is szükségük van támogatásra és nyilvánosságra.

Olvasta, hogy Dragomán György minden évben megfogadja: megtanul valamit, csinál valamit, amit korábban még sosem. Kata teljes egészében magáénak érzi az ötletet, ezért idén kampányol és gyűjt a KözösALAPON program számára. Extra vállalása a 150.000 Ft összegyűjtésén túl, hogy az 500 métert rúzzsal a száján ússza le, hisz ez mindig rajta van alvás kivételével.

Katát itt támogathatod.

Vélemény, hozzászólás?