Balatorium

A BALATORIUM projekt egy ökológiai és kulturális programsorozat, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében. A projekt célja, hogy segítse a Balaton és térségének legfontosabb ökológiai kihívásaira reflektáló kulturális, művészeti és edukációs produktumok megszületését valamint támogassa a témában zajló minél szélesebb körű diskurzust.

A „Bázis” weboldal különböző szakmai mélységű anyagokat gyűjt és szemléz, a projekt partnereinek a témához kapcsolódó anyagait teszi közzé, esetenként új tartalmakat hoz létre, hogy a bevont szakértők, kulturális szakemberek, művészek, a projekt partnerei, a döntéshozók és az érdeklődő térségben élők összekapcsolásán és tájékoztatásán keresztül BALATORIUM ökológiai szemléletű társadalmi diskurzusát támogassa.

A BALATORIUM eseménysorozatban a MOME oktatási és kutatási projekttel vesz részt. Az örvényesi nyári építőtáborban megépül az Építészeti Intézet hallgatói által tervezett installáció prototípusa, mely alternatív oktatási helyszín, kiállítótér és közösségi tér is lesz egyben. Az egyetemen eddig megvalósult négy kurzus és egy diplomamunka eredményeit továbbfejlesztve várhatjuk majd egy társasjáték prototípusát, mely a Balaton ökológiai problémáira érzékenyít, de indítanak további, a projekthez kapcsolódó kurzusokat, valamint egy oktatói példatárat és egy hozzá kapcsolódó pedagógus-továbbképzést is.

Az eredményeket az EKF által szervezett BALATORIUM Ökológiai Héten (várhatóan augusztusban), valamint az őszi Budapest Design Week keretében is bemutatják.

Bővebb információ: kezdőlap | BALATORIUM Bázis