HBO MAX – A besúgó

A magyar gyártású sorozat 60 országban elérhető, a nézettségi adatok alapján abszolút közönségsiker, a HBO Max egyértelműen szakmai sikerként könyveli el – Magyarországon komoly sajtóvisszhangot kapott és ellenmondásos érzelmeket váltott ki. A történelmi hitelessége valóban megkérdőjelezhető – bár a gyártó és az alkotók elmondása szerint erre egyértelműen nem is törekedtek: a kor hangulatát visszatükröző, szórakoztató sorozatot akartak létrehozni.

A pozitív nemzetközi visszajelzések a fiatal író-rendező előtt máris fontos kapukat nyitottak meg: mi a WMN oldalán megjelent, Gyárfás Dorka által készített interjút ajánljuk nektek – és természetesen a sorozatot: „Van valami a levegőben, amiért nekem jó magyarnak lenni” – Interjú A besúgó fő alkotójával, Szentgyörgyi Bálinttal – WMN

Kár lett volna disszidálni…

A Weiler Péter 30 éves munkásságát bemutató tárlat a felújítás alatt álló budapesti Kincsem – palota földszinti, romos istállójában nyílt meg.

Weiler Péter, fotó: roadster.hu

A kiállítás a „Menni vagy maradni?” dilemmáját feszegeti – így ebben a körben különösen aktuális, sajnos csak június 5-ig látható.

Egy cikket és néhány fotót tudunk belőle mutatni egyelőre:
Kár lett volna disszidálni – Weiler Péter kiállítása a Kincsem Palotában – Fidelio.hu

Kincsem Palota – 1053 Budapest, Reáltanoda utca 12
Néhány érdekesség a kiállításnak otthont adó épületről és történetéről: Index – Urbanista – Ebben a belvárosi házban lakott Kincsem