Élőben és online: Magyar Mozgókép Fesztivál és Filmio.hu

Magyar Mozgókép Fesztivál 2022

A magyar film ünnepe újra a csodálatos Veszprém-Balaton régióban kerül megrendezésre a legújabb magyar alkotások premierjével: Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátokSzabadtéri vetítések, nemzetközi fesztiváldíjas alkotások, közönségtalálkozók, gyerekprogramok, felújított klasszikusok, kiállítások, koncertek és gasztroprogramok várják az érdeklődőket 2022. június 9 és 12. között.

Részletek az alábbi linkeken olvashatók:
www.mozgokepfesztival.hu         
Magyar Mozgókép Fesztivál 2022 – Facebook

Online: Alapfilmek + Filmio.hu

A Nemzeti Filmintézet 2018 óta építi az Alapfilmek online platformot azzal a céllal, hogy közérthető módon, mégis részletgazdagon mutassa meg a magyar filmtörténet alkotásait. A filmes kalauz valamennyi műfajra kiterjed: egész estés játék- és dokumentumfilmek, animációk és rövidfilmek is szerepelnek benne, a Lumiére-testvérek 1896-os budapesti felvételeitől kezdve a 2019-es, Akik maradtak című, világszerte bemutatott mozifilmig. A tájékozódást idővonal, fotógaléria, címkerendszer és fogalomtár segíti. Több mint 90 filmhez extra mozgóképes tartalom is elérhető: interjúk, előzetesek, ismeretterjesztő kisfilmek és a korszakot megörökítő filmhíradó riportok elevenítik meg az egyes korszakokat. 

A Filmio.hu a Nemzeti Filmintézet filmtára, ahol kölcsönzéses rendszerben megtekinthetők a legfrissebb magyar alkotások is.

Linkek a filmek megtekintéséhez:
Alapfilmek (filmarchiv.hu)
Filmio