3. helyezett lett a magyar scapat a 2023-as Bocuse d’Or világbajnokságon!

A tavalyi Európa-bajnokságon szerzett ezüstérem után a magyar csapat a harmadik helyen végzett a januárban megrendezett világbajnokságon.

A 2023. január 22-23-án megrendezett Bocuse d’Or világbajnokságon 24 ország, Ausztrália, Belgium, Chile, Dánia, Dél-Korea, az Egyesült Államok, Észtország, Finnország, Franciaország, Izland, Japán, Kanada, Kína,  Kolumbia, Marokkó,  Mauritius, Mexikó, Nagy-Britannia, Norvégia, Sri-Lanka, Svédország, Új-Zéland és Magyarország szakácscsapatai mérték össze szaktudásukat. A Lyonban rendezett szakácsverseny döntőjén idén először vett részt Új-Zéland és Mauritius csapata. A verseny történetében elsőként a Social Commitment (Társadalmi elkötelezettség) díját is kiosztották.

A fogásokat idén is Dalnoki Bence, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous séfje és Nyikos Patrik commis készítették el, a két Michelin-csillagos Stand tulajdonos-séfje, Széll Tamás irányításával. A csapat vezetője Szulló Szabina, szintén a Stand tulajdonos-séfje, elnöke pedig Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. A tavalyi Bocuse d’Or Európa döntőjén, amelyet hazánk már másodszor rendezett meg, a magyar csapat ezüstérmes lett.

Forrás: Dining Guide

Tovább olvasok >> Csodálatos eredmény! Magyarország a Bocuse d’Or bronzérmese! – Dining Guide

Az olvasott cikk a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány „Távol és mégis közel” programjának hírlevél-magazinjában jelent meg, melyet külföldön élő magyaroknak készítünk. A hírlevélre ITT iratkozhat fel.