Gulyás Ágnes

munkatárs

Gulyás Ágnesként láttam meg a napvilágot. 20 éves koromig nem különösebben zavartattam magam különböző társadalmi kérdésekkel, de 20 éves korom után annál komolyabban kezdett el foglalkoztatni a téma. Fél évet Dániában, fél évet pedig Afrikában éltem és dolgoztam önkéntesként. Ez az időszak egy nagyon komoly fordulópont volt az életemben. Valami olyasmi fogalmazódott meg bennem, hogy az alap emberi értékek ugyanúgy megjelentek Afrikában, Dániában, mint Magyarországon. Egyre jobban érdekeltek az emberek, egyre jobban érdekelt önmagam és ezek a gondolatok végérvényesen az önismeret útjára sodortak. Abban hiszek, hogy emberré válni a legnehezebb és legfontosabb feladat az életben. Ezen vagyok, erre törekszem. Utamat hatalmas bukások tarkítják, de az elszántságom eddig töretlen.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítványt sok szempontból különlegesnek tartom. Rendkívül jó emberek alkotják a csapatot. Sokszor meg is jegyzem magamban, hogy mennyi egészséges lelkületű ember van itt egy helyen.

A cél pedig önmagáért beszél. Erős, egészséges, öngondoskodó közösségek. Abban hiszek, hogy az egészséges emberi kapcsolatok adnak értelmet a létezésünknek, ehhez pedig a jól működő közösségek elengedhetetlenek.