Komáromi Mátyás

munkatárs

Komáromi Mátyás vagyok, 30 éves, közszolgálatra szakosodott közgazdász. Korábban az üzleti szférában tevékenykedtem, eleinte saját kisvállalkozásom építettem és vezettem, később pedig pénzügyi – finanszírozási területen szereztem újabb tapasztalatokat. 2009-ben kezdtem el komolyabban érdeklődni a társadalom- és gazdaság-fejlesztés iránt. Szakmai érdeklődésem középpontjában azóta is a nagyobb társadalmi és gazdasági struktúrák állnak, és keresem azokat a lehetőségeket, melyekkel valós hatást lehet gyakorolni a magyar társadalom és gazdaság fejlődésére, vagyis az emberek életkörülményeinek tartós javulására.

A közösségi alapítványok koncepciójával és a KözösAlapon programmal 2013-ban ismerkedtem meg, és nagyon megtetszett annak úttörő jellege, hogy olyan elhivatott csapathoz csatlakozhatok, mely Magyarországon még újnak számító koncepció alapján kívánja támogató szervezetek létrejöttét elősegíteni, katalizálni, majd fejlődésüket támogatni.

Azóta is egyre jobban megerősödök abban a hitben, hogy Magyarországon is szükség lenne közösségi alapítványokra. Úgy gondolom, hogy ezek a szervezetek hosszú távon jelentősen erősíthetik az emberek közötti összefogást, megvilágíthatják erejüket, cselekvőképességüket az őket érintő problémák kezelésében, és hozzájárulhatnak a közösségüket érintő ügyek megoldásához.