Hajnal László

Kultúraformáló ember. Bárhol él, dolgozik, egyedi hangulatú, eseményekben gazdag közeget teremt maga körül, ami vonzó azok számára, akik értéket keresnek a mindennapokban. A hagyományosabb népművelői, művelődésszervezői feladatokat és a közösségfejlesztést is elkötelezetten végzi, hivatásának tekinti. Érzékeny a helyre, ahol él. Érdeklik a benne élő emberek, kíváncsi a ma és a régmúlt történeteire, folyamatosan munkálkodik azok közösségi feldolgozásán, megmutatásán. Jártas szinte valamennyi települési típus kulturális-közösségi feladataiban, de pár éve visszaköltözött szülővárosába és több szálon is a kulturális, közösségi élet meghatározó szereplője lett. Dolgozott fiatalokkal egy régi mozi épületben, több száz embert mozgósít évente a kistelepülések falunapjára, a térhasználat sokszínű lehetőségére hívja fel a figyelmet és hozza össze az embereket évente, utcazenei fesztiváljával.

INTERJÚNK VELE

KISFILMÜNK RÓLA

Hajnal László • KisVÁROS program

MIN DOLGOZIK A KÖVETKEZŐ 3 ÉVBEN?

  • átjárhatóbb kapcsolat kialakítása, az ismeretségek, ismertségek, kommunikáció fejlesztése a városon belüli, vagy a város külső perifériáin működő civil szervezetek, szerveződések között
  • közművelődési kerekasztal szervezése az együttműködés fórumaként
  • minőségi együttlétre törekedve növeli az eddigi tevékenységeibe bevont résztvevő partnerek számát

IDÉZET TŐLE

“A közösségi élet élénkítése alternatívát tud nyújtani a kisvárosokat is sújtó elvándorlással szemben, mert az egyén számára meghatározó a kortárs közösségi élmények megtapasztalása, s ha ebben része lesz a szűkebb családi körből kilépve, akkor a további személyes életében is ez marad meghatározó kortárs kapcsolati igény. Az emberi élet teljességéhez szorosan hozzátartozik a szűkebb környezet társadalmi folyamataiban való bekapcsolódás, hogy az valóban saját közösséggé, – az itt élők számára otthonná váljon.”

A TELEPÜLÉS: TÖRÖKSZENTMIKLÓS

A 23,000 fős lakosú Törökszentmiklós a Tiszántúl és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb városa. Jellegzetes alföldi kisváros, ipari-agrár jellegű település, amelyet főként a kenyér és takarmánygabona, valamint a gyümölcstermesztés, a szarvasmarha-, sertés-, és baromfitenyésztés, a mezőgazdasági gépgyártás és javítás jellemez. A város neve és történelme összeforrt az Almásy családdal, akik itt kastély építettek 14 hektáros védett parkkal és megalapították Magyarország egyik leghíresebb angol telivér ménesét. A várost a lehető legtermészetesebb szakaszával érinti a Tisza, ami szépsége mellett lehetőséget ad strandolásra, sportvadászatra, horgászatra. 
23 civil szervezet tevékenykedik aktívan.