Tegyünk a tiszta választásokért Magyarországon!

Kiélezett helyzetben választ új kormányt Magyarország áprilisban. Sokan tartanak attól, hogy manipulálhatják a választásokat. Több civil szervezet célja ennek megakadályozása – most az ő támogatásukra kérünk.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány szabad és tisztességes választásokat szeretne – bárki nyer is, a tiszta választás erősíti a demokráciába vetett hitet. Ugyanennyire fontosnak tartjuk, hogy a demokrácia működtetésében játszanak jelentős szerepet civil szervezetek. Bár a demokratikus választások biztosítása állami feladat, a most bemutatkozó civil szervezetek állami forrásokhoz hosszú ideje nem jutnak. Vállalati adományokra sem számíthatnak, mert a kormány ellene szóló, nyílt hadüzenetnek tekinti ezeket a támogatásokat.

Mindezekért úgy döntöttünk, hogy január 17. és 31. között négy komoly múlttal bíró, elkötelezett magyar civil szervezetnek gyűjtünk támogatást.

A Számoljunk Együtt! azért dolgozik, hogy a választások napján minden egyes szavazókörben legyen a hatalomtól független delegált. A Nyomtass te is! saját szerkesztésű hetilapját terjeszti olyan kistelepüléseken, ahol csak a kormány által uralt médiát érhetik el a lakosok. A Civil Kollégium Alapítvány közösségfejlesztői a legszegényebb térségekben a szavazatvásárlások visszaszorításáért dolgoznak majd, míg a Közélet Iskolája ingyenes képzést tart civil szerveződéseknek arról, hogy az országgyűlési választást és a kampányt kihasználva miként tudják előmozdítani saját ügyüket.

Az általunk választott szervezetek tevékenységét a demokratikus intézményrendszer működése szempontjából kulcsfontosságúnak látjuk. Minden adomány megsokszorozza társadalmi hatásuk, így sokat tehetnek azért, hogy a magyarok valóban eldönthessék: szeretnék-e az illiberális kormányzás folytatását.

A négy ügy támogatására magánszemélyek adományát várjuk a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány honlapján, ahol biztonságos, bankkártyás fizetéssel egy vagy több szervezetet is támogathatsz

Ezen túl szeretettel látunk január 27-én 18.30-tól (CET) online Élő Adásunkon, ahol megismerheted a szervezetek mögött álló embereket, történeteket. A rendezvény kétórás lesz, magyarul zajlik angol szinkrontolmácsolással, és természetesen itt is lesz mód adományozni. További részleteket az est programjáról a regisztráció után ismerhetsz meg.