Támogass minket!

Legyél partnerünk a pozitív társadalmi változásban!

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány munkáját akkor érezzük sikeresnek, ha az általunk támogatott személyek és szervezetek úgy érik el céljukat, hogy megtapasztalják saját teremtő-erejüket, és a velünk való munkát közös alkotási folyamatnak élik meg.

Támogass minket pénzadománnyal!

Válassz támogatási módot:

KIK ÉS MIÉRT TÁMOGATJÁK A MUNKÁNK?

Akkor tudunk dolgozni, ha támogatnak minket. Megalakulása óta a GYSZA tevékenységét főleg külföldi magánalapítványok finanszírozták. Fontos nekünk, amit tőlük kapunk: bátorítást és bizalmat a kísérletezésre, hosszú távú perspektívát, lehetőséget a magyarországi értékteremtésre. Cserébe stratégiai gondolkodást, magas színvonalú elméleti és gyakorlati szakmai munkát, őszinte és elkötelezett partnerséget nyújtunk. Az utóbbi 2-3 évben hazai magánszemélyek és vállalatok is támogatták munkánkat, pénzzel, pro bono szolgáltatásokkal és önkéntes munkával, s mi magunk is számos közösségi adománygyűjtésen vettünk részt.

TERVEINK: A MAGYAROK TÖBBET ADNAK!

Az elkövetkezendő években szeretnénk jelentősen megnövelni a magyar magánszemélyektől és vállalatoktól származó támogatásokat. Miért? Mert meggyőződésünk, hogy a hazai források többet adnak nekünk és támogatottainknak: nemcsak pénzt, hanem gondoskodást, ötleteket, tudást és kapcsolatokat. Támogatóinkat, akárcsak az általunk támogatottakat, alkotótársainknak tekintjük. Figyelünk arra, hogy segítsük őket céljaik elérésében, és megtapasztalják az adományozás örömét, valamint a társadalmi értékteremtés élményét.

TÁMOGATÓK, AKIK MINKET INSPIRÁLNAK

Olyan támogatókkal dolgozunk együtt szívesen, akikkel értékeink összeillenek, és kölcsönösen adhatunk egymásnak a pénzen túl is. Például gróf Széchenyi Istvánt megtisztelő lett volna támogatóink között tudni. De még most is sokat tanulhatunk tőle, hogy miképp álljunk társadalmi ügyek mellé, hogy annak maradandó pozitív hatása legyen: A legnagyobb magyar mindig a nagy célt (a nemzet felemelkedését) tartotta szem előtt, s ehhez választott támogatandó ügyeket (MTA megalapítása, az ipar és a közlekedés korszerűsítése stb.); másokkal közösen, a vagyonához képest komoly összegekkel támogatott. A pénzen túl a nevét is adta, és az idejéből is sokat áldozott az általa felkarolt ügyekre.

Nagyon szeretünk Velki Tamással dolgozni, aki évek óta támogatja munkánkat. Tamást egyik közösségi adománygyűjtő rendezvényünkön keresztül ismertük meg. Találkoztunk, beszélgettünk. Kiderült, mélyen érdekli az ország sorsa, és adományaival szeretné bátorítani az embereket, hogy merjenek részt vállalni világunk alakításában. Így például támogatta a Megérteni Magyarországot konferenciát 2018-ban, legutoljára pedig az online Élő Adásunkon adakozott bőkezűen. Nagyon tetszik nekünk Tamás adományozási kultúrájában, hogy minden évben tervet készít, s a konkrét támogatandó tevékenységekhez kikéri a mi véleményünket is. Felemelő és inspiráló, ahogy arról beszél, miképp kapcsolódnak az általa támogatott ügyek ahhoz, amilyennek szeretné látni hazáját.

gróf Széchenyi István

NYITOTTAK VAGYUNK!

Nagyon szívesen fogadnánk magyarországi vállalatok pénzügyi támogatását. Pro bono támogatóinkon keresztül látjuk azt, hogy egy tudatosan működő, a társadalmi értékteremtést komolyan gondoló vállalatnál összegyűlő tudás, világlátás és stratégiai szemlélet sokat adhat nekünk. Az együttműködés azt is lehetővé tenné, hogy megismerjünk jó intézményi gyakorlatokat pénzügyeink még körültekintőbb intézésére vagy a munkatársaink jóllétének biztosítására. „Cserébe” szívesen társainkká fogadjuk őket, és bepillantást engedünk hosszú távú társadalmi haladást célzó munkánk mindennapjaiba, megismerkedhetnek az általunk támogatott közösségi csoportokkal, magánszemélyekkel, és olyan élményekkel gazdagítjuk őket, amelyek változatossá és még értékteremtőbbé teszik a „munkás” hétköznapokat.

Ha szeretnél támogatónk és alkotótársunk lenni, akkor keresd Dés Julcsit!