Adományozás feltételei

Adatkezelés

Jelen adatkezelési nyilatkozat elfogadásával a Támogató elfogadja, hogy a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány (1092 Budapest, Ráday utca 32. III/3.) saját felhasználói adatbázisában tárolja és átadja a

  • Stripe (Europe), 1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, D02 H210, Ireland

mint adatkezelő részére az alábbi személyes adatai közül azokat, amelyeket a Támogató magáról megad: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím. Az adatokat sem az Alapítvány, sem a Stripe harmadik félnek nem adja át.

Az adatkezelés és adattovábbítás célja: a Támogatók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók (adomány fizetése bankkártyával, vagy átutalással) visszaigazolása és a Felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (az elektronikus úton kezdeményezett banki tranzakciók kontrollját támogató, csalás felderítő rendszer).

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány a Támogató személyes adatát kizárólag az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak és a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően dolgozza fel. Az Alapítvány részletes adatkezelési tájékoztatóját ezen a linken találja.

A Támogató hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott elérhetőségi adatait a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatói kapcsolattartás és Élő Adás támogatás esetén a beszámolás céljára tárolja és felhasználja. A Felhasználó bármikor kérheti adatai törlését, helyesbítését, megtilthatja azok további felhasználását a gysza@gy-sz.hu email címen.

Az adatok biztonsága

Javasoljuk, hogy tartsa nyilván az adományozásával kapcsolatos adatait, a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait (tranzakció azonosító, engedélyszám) és biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá. Javasoljuk olyan böngészőprogram használatát, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót.

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Mindkét fizetési felület rendelkezik egy titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A Támogató (a bank szóhasználatában: „Vásárló”) által használt böngészőprogram az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek. A bank kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat kezeli az SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldalon megadott adatokhoz csak a bank fér hozzá, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány részére azokat a bank nem továbbítja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

Elfogadott kártyák

A Stripe internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA és VISA Electron (az Electronnál csak akkor, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi), Discover és American Express bankkártyák használatát.

Tájékoztatás egyszeri adományozáshoz a Gyökerek és Szárnyak Alapítványnak

A támogatás menete egyszerű a Stripe segítségével:

  1. A „Támogass minket” oldalon az „Egyszeri támogatás” kiválasztása után írja be a vezetéknevét, keresztnevét, e-mail címét, és az adományozni kívánt összeget, amelyet bankkártyás fizetéssel kíván teljesíteni. Ezeket az adományozókkal való későbbi kapcsolattartás céljára használjuk fel. A közlemény rovat kitöltése opcionális, ha szeretné, ezzel lehetősége van egy meghatározott célt megjelölni, amire az Alapítvány legjobb tudása és belátása szerint fogja fordítani az adományát.
  2. Az adatkezelési tájékoztató, és az adományozás feltételeinek elfogadásával és a „Támogatlak titeket” gomb megnyomását követően a Támogató átkerül a Stripe biztonságos fizetést garantáló angol nyelvű oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
  3. A kártyaadatok megadása után a „Pay” vagy „Fizetés indítása” gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.
  4. A fizetést követően a fizetési szolgáltató oldalán Támogató a tranzakció eredményéről visszaigazolást kap, majd visszalép a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány oldalára. A sikeres tranzakciót követően a bank elindítja a Támogató számlájának megterhelését az adományozás összegével. Az adományozott összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Ha a tranzakció sikertelen, illetve abban az esetben is, ha a tranzakció eredményéről részletesebb tájékoztatást szeretne, vegye fel a kapcsolatot a számlavezető (bankkártya-kibocsátó) bankjával.

Tájékoztatás rendszeres adományozáshoz a Gyökerek és Szárnyak Alapítványnak

A „Támogass minket” oldalon a „Havi rendszeres támogatás” kiválasztását követően a bank rendszere 30 naponta terheli a Támogató (a bank szóhasználatában: „Vásárló”) bankkártyáját a megadott összeggel. Ha a terhelés sikertelenül zárul, akkor a következő napon újra próbálja. A rendszeres megbízást véglegesen lemondani vagy szüneteltetni a Gyökerek és Szárnyak Alapítványnál lehet (e-mail: gysza@gy-sz.hu). Az ismétlődő fizetés igénybevételéhez az adatkezelési tájékoztató és az adományozás feltételeinek elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a sikeres regisztrációs tranzakciót követően a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány oldalán (www.gy-sz.hu) kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártya adatok újbóli megadása és az Ön tranzakciónkénti hozzájárulása nélkül az Alapítvány által kezdeményezetten történjenek.

A vásárló által kapott bankszámlakivonatokon Stripe Payments Europe Limited fog szerepelni, mint elfogadóhely.
A tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett ismétlődő fizetéses tranzakciókért közvetlenül a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány (a bank szóhasználatában a „Szolgáltató”) felel, a Szolgáltató fizetési szolgáltatójával szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt.

A bankkártyaadatok kezelése a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatokhoz sem a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány, sem a Stripe nem fér hozzá.

Tájékoztatás Élő Adáson történő adományozáshoz

  1. Az „Élő Adás támogatás” oldalon a támogatandó csapat(ok) nevei melletti “Támogatom ezt a csapatot” mezőbe írja be a számukra adományozni kívánt összeget, amelyet bankkártyás fizetéssel kíván teljesíteni.
  2. Ezután a vezetéknév, keresztnév, e-mail cím beírása szükséges, ezeket az adományozókkal való későbbi kapcsolattartás és beszámolás céljára használjuk fel. Követes adománygyűjtés esetén a csapat aloldalán lehetősége van az üzenet rovat kitöltésére, amellyel nyilvános, bárki által elolvasható üzenetet küldhet a támogatott csapatnak.
  3. Az adatkezelési tájékoztató, és az adományozás feltételeinek elfogadásával és a „Támogatom a csapatokat” gomb megnyomását követően a Támogató átkerül a Stripe biztonságos fizetést garantáló angol nyelvű oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
  4. A kártyaadatok megadása után a „Kifizetés” gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.
  5. A fizetést követően a fizetési szolgáltató oldaláról vissza lesz irányítva a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást. A sikeres tranzakciót követően, a bank elindítja a Támogató számlájának megterhelését az adományozás összegével. Az adományozott összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Ha a fizetőoldalról nem lesz visszairányítva a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány oldalára, a tranzakció sikertelen. Ebben az esetben, és akkor is, ha a tranzakció eredményéről részletesebb tájékoztatást szeretne, vegye fel a kapcsolatot a számlavezető (bankkártya-kibocsátó) bankjával.

A támogatások felhasználása

Az Alapítvány vállalja, hogy a „Támogass minket” aloldalon befizetett adományokat saját szakmai munkájára használja fel.

Az „Élő Adás támogatás” aloldalon, banki átutalással, és az Élő Adás esten befizetett adományok 91%-át a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány az Élő Adás esten bemutatkozó és támogatást gyűjtő csapatoknak továbbítja. A fennmaradó 9%-ot az Élő Adás szervezésére és az Együttható program szakmai munkájára fordítja. Az Alapítvány vállalja, hogy a csapatok a támogatást az Élő Adáson bemutatott törekvéseikre használják fel, és az ügyek előrehaladásáról, valamint a támogatás felhasználásáról rendszeresen tájékoztatja a Támogatókat.

Budapest 2021. április 28.