KisVÁROS Program

Érdemes maradni!

Célunk a kisvárosokban élő és dolgozó közösségi emberek megerősítése, akik szellemi közeget teremtve, helyi erőforrások mozgósításával valósítják meg az ott élők elképzeléseit.

A CSELEKVŐKET TÁMOGATJUK

Olyan programokkal dolgozunk, amelyek fontosak a helyi embereknek, megmutatják, hogy képesek a saját ügyeiket a kezükbe venni, így közös értékeik erősödnek. Kiemelten tekintünk a kreatív kapacitás, az alkotóerő mozgósítására, az autonómia, és a megújulás képességének erősítésére. Ennek érdekében 3 évre szóló pénzügyi és szakmai támogatást nyújtunk azoknak, akik eredményesen pályáztak.

Az elmúlt években a kisvárosok lélekszáma átlagosan harmadával csökkent. A társadalom összetétele gyorsan változott: a tehetősebb, képzettebb és kötetlenebb réteg távozott. Mi a cselekvő részvételt szeretnénk támogatni, megerősítve a maradókat! 

HAT TÁMOGATOTTUNK

Kiss-Bakucz Orsolya

Orsi valódi emberi kapcsolatokat és élő szomszédságot szeretne kialakítani Diósd gyorsan növekvő lakosságának alkalomszerű eseményeiből és találkozóiból.
BŐVEBBEN

Debreceni Zoltán

Zoltán célja Cigánd és a környező kistelepülések fejlesztése, helyi cselekvési program közösségi tervezésén, majd megvalósításán dolgozik.
BŐVEBBEN

Hajnal László

Laci célja a Törökszentmiklóson élők közötti kapcsolat fejlesztése, valamint az együttműködések mennyiségének és minőségének megerősítése.
BŐVEBBEN

Pethes Adrienn és Ferencz Klára

Adrienn és Klára közösségi terükbe szerveznek hagyományokra épülő, de újraértelmezett eseményeket, valamint friss kezdeményezésekkel tesznek a sokszínű és támogató Gárdonyért.
BŐVEBBEN

Bótáné Horváth Noémi

Noémi Mezőcsát múltját és jövőjét köti össze egy fotóalbummal, és egy közösségi térrel, melyben helyi termékek kiállítása és piaca is elindul.
BŐVEBBEN

Farkas Melinda

Melinda Pomáz védelmére, értékei megőrzésére, és a város fenntarthatóbb, zöldszemléletűbb kezdeményezéseire fókuszál ökocsapatával.
BŐVEBBEN

VÁLTSUK VALÓRA KÖZÖSEN AZ ÁLMOKAT

Programunk támogatottjai tartós és hathatós változást tudnak elindítani, összefogással, közös cselekvéssel!
A változást csak tettekkel lehet elérni, melynek eredményeképpen az alábbi társadalmi hatásokat enyhítjük kistelepüléseken:

  • anómia
  • elidegenedés
  • tehetetlenség
  • izoláció
  • cselekvésképtelenség
  • megosztottság
  • perspektíva nélküliség

Ha szeretnél többet megtudni a programról, vagy valamelyik támogatottunk munkájáról, vedd fel a kapcsolatot Kovács Edittel, a Kisváros program vezetőjével: