KözösALAPON
program

Helyi ügyeket,
helyi forrásból!

KözösALAPON
program

Helyi ügyeket,
helyi forrásból!

Programunk célja a közösségi alapítványi koncepció hazai népszerűsítése, a közösségi alapítványok létrejöttének és fejlődésének szakmai és pénzügyi támogatása.

MAGYARORSZÁGI KÖZÖSSÉGI ALAPÍTVÁNYOK

Közösségi alapítványok jelenleg Magyarország 8 nagyvárosában és a főváros 5 kerületében működnek, így együtt már több mint 1,2 millió embert érhetnek el.

MI A KÖZÖSSÉGI ALAPÍTVÁNY?

A közösségi alapítvány cselekvési lehetőséget teremt a közösség bármely tagjának, aki tenni szeretne saját közvetlen és tágabb környezetéért. Ötlettel, önkéntes munkával, és pénzzel is részt lehet venni a munkában. A jól működő közösségi alapítvány kapcsolatot keres a helyi társadalom lehető legtöbb csoportjával, erősíti a lakóhelyhez való kötődést, a helyi identitást, és szolidáris, cselekvő közösséget épít. A közösségi alapítványnak nincs egyetlen ügye; bármilyen kezdeményezést felkarolhat, ami az adott közösség jól létét növeli.

MIK A FŐBB TEVÉKENYSÉGI TERÜLETEI?

  • helyi adománygyűjtés
  • helyi támogatásosztás
  • közösségépítés

VANNAK-E TERÜLETI KRITÉRIUMAI?

Közösségi alapítványok létrehozását nagyobb, 50.000 fősnél népesebb településeknek és budapesti kerületeknek ajánljuk.

TUDTAD?

  • A világ 5 kontinensének több, mint 50 országában közel 2000 közösségi alapítvány működik
  • Együttműködés! A közösségi alapítványok között aktív a kooperáció és tudásmegosztás.
  • Sokszínűség! A közösségi alapítvány profilja rendkívül változatos, hiszen adott közösségek specifikus igényeihez igazodik.
  • Az első magyar közösségi alapítvány Székelyudvarhelyen alakult meg.

ISMERD MEG A MAGYAR KÖZÖSSÉGI ALAPÍTVÁNYOK VILÁGÁT!

MIBEN TUD TÁMOGATÁST NYÚJTANI ALAPÍTVÁNYUNK?

Alapítványunk többéves, egyedi szakmai, emberi és pénzügyi támogatást nyújt a közösségi alapítványt indítani szándékozó személyeknek és csoportoknak. Mi bármikor készek vagyunk elindítani az együttműködést, a részletekkel kapcsolatban keresd Hámori György programvezetőnket: