Kiállítások

Két nagy kiállítás nyílt áprilisban Budapesten – ezek teljes egészében a hazalátogatóknak nyújthatnak maradandó élményt, de hozzájuk kapcsolódóan több izgalmas olvasnivaló is megjelent a kiállítások honlapján.

Na’Conxipan hercege, Gulácsy Lajos (1882-1932) életmű-kiállítása, magyar nemzeti galéria

Április elejétől a 20. századi magyar művészet egyik legkülönösebb alakjának, Gulácsy Lajosnak az életmű-kiállítása látható a Magyar Nemzeti Galériában. A mintegy kétszáz művet, azon belül 84 festményt felsorakoztató nagyszabású tárlat új összefüggések megvilágításával tárja fel Gulácsy művészetének változatos mélységeit.

Tovább a MNG honlapjára >>  GULÁCSY. Na’Conxypan hercege. Gulácsy Lajos (1882–1932) életmű-kiállítása – Magyar Nemzeti Galéria (mng.hu)

Csontváry 170, Szépművészeti Múzeum

Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) születésének 170 éves évfordulóját közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A festőgéniusz műveit legnagyobb számban őrző két közgyűjtemény anyagából összeállított válogatás a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében látható a Szépművészetiben. Innen a kiállítás augusztusban Pécsre utazik, az idén 50 éves Csontváry Múzeumba. A mintegy 40 művet felvonultató tárlat tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt.

Tovább a Szépművészeti honlapjára >> Csontváry 170 – Szépművészeti Múzeum (szepmuveszeti.hu)