Kultúra online és élőben

Havi kínálatunkban szerepel online film, fotó és színházajánló, sőt egy online tárlatvezetést találtunk a Magyar Nemzeti Galéria Vaszary kiállításán.

A 75 éves Cserhalmi György előtt tiszteleg a FILMIO

Legemlékezetesebb alakításainak felidézésével tiszteleg a FILMIO a február 17-én 75. születésnapját ünneplő Cserhalmi György előtt. 

Február 16-19. között ingyenesen látható a legendás Dögleselyű című krimi-thriller a 80-as évek Budapestjéről, az Amerikai anzix című Bódy Gábor-film, valamint a lebilincselően látványos Szerelmem, Elektra a Nemzeti Filmintézet streaming platformján.

Megnézem a részleteket >>www.filmio.hu

Fotóművészet

Mindig igyekszünk „távolról is élvezhető” ajánlatokat hozni – most a fotóművészet rajongónak is ajánlunk két lehetőséget:

ÉLET ÉS MŰ – A ROBERT CAPA KÖZPONT INTERJÚSOROZATA A YOUTUBE-ON

Ebben a sorozatban 17 videóinterjú található a magyar fotóművészet fontos alkotóival.

Megnézem >> Élet és Mű (2018-2022) – YouTube

Mai Manó Ház

A kiállítások archívuma megtekinthető a honlapon: 2018 és 2022 között az összes tárlat összefoglalója interjúval, videóval, képgalériával.

Megnézem >> Archív kiállítások | Mai Manó Ház (maimano.hu)

e.Színház

Ezen a hétvégén az előadások között még látható Pál András és Rozs Tamás Petri György estje a Radnóti Színházból – kezdhetek folytatódni címmel:

Megnézem >> Kezdhetek folytatódni – Pál András és Rozs Tamás Petri György-estje – eSzínház (eszinhaz.hu)

Meleg szívvel ajánlom a portálon hallgatható Podcastokat is – Podcast – eSzínház (eszinhaz.hu), a Koncertek menüpontban pedig élő, felvételről sugárzott és bármikor elérhető darabok is vannak – ez utóbbi nyújtja a legbőségesebb kínálatot. Bármikor elérhető – eSzínház (eszinhaz.hu)

Színházba megyek >>

Képzőművészet

MNG – online tárlatvezetés a Vaszary kiállításban Online tárlatvezetés a Vaszary-kiállításban – Magyar Nemzeti Galéria (mng.hu)

Ritka alkalom, hogy egy, még nyitott kiállítás anyagába online belenézhetünk. Úgy tűnik, a szervezők a hatalmas érdeklődés miatt azokra is gondoltak, akik még a jelentősen meghosszabbított intervallum során sem tudnak személyesen ellátogatni a Budai Várba.