Sanghaj építészete, e-színház és Tutanhamon

  • GONDA – Sanghaj ultramodern magyar építésze

Néhány hónappal ezelőtt bemutattuk a Walter Rózsi villát, mely a Magyar Építészeti Múzeum legújabb kiállítóhelye. A múzeum első virtuális kiállításának vezérmotívuma a keleti építészet és Gonda Károly munkássága.

Városligeti fasori új helyszínünk első virtuális kiállításának vezérmotívuma a keleti építészet (memmdk.hu)

  • E-színház a Youtube-on

Az eSzínház Magyarország első online platformja, ahol a közönség élő és felvételről vetített színházi és zenei előadásokat érhet el otthon, a fotelből. Színházi közvetítéseik egyedülálló élményt nyújtanak. A kameraállásoknak és közeli képeknek köszönhetően a színészi alakítások olyan részleteit is élvezhetik a nézők, amelyeknek a nézőtéren ülve nem lehetének részesei. Az eSzínház működtetője az Alapítvány a Magyar Színházakért azzal a céllal jött létre 6 évvel ezelőtt, hogy a színházi előadások a kornak megfelelő minőségben rögzítésre kerüljenek és szélesebb körben elérhetők legyenek. Az alapítvány tagjai maguk a színházak.

eSzínház – YouTube

  • Tutanhamon 100

Howard Carter brit régész hosszas és kitartó keresés után 1922. november 4-én végre megtalálta Tutanhamon fáraó sírjának az ókorban lepecsételt bejáratát a Királyok völgyében, az újbirodalmi fáraók thébai királyi nekropoliszában. A Szépművészeti Múzeum Ókori Egyiptom című állandó kiállításában a felfedezés 100 éves évfordulójának tiszteletére mutatják be Howard Carter Lindon Smith, amerikai festőnek írt, az ásatás körülményeiről beszámoló levelét, egy Tutanhamon nevével ellátott gyűrűt és egy a pécsi Janus Pannonius Múzeum Zsolnay Múzeumából kölcsönzött  Zsolnay-vázát az úgynevezett Tutanhamon-sorozatból. 

Tutanhamon 100 – Szépművészeti Múzeum (szepmuveszeti.hu)