Kultúra online és élőben

Színház – Szeget szeggel, Vígszínház

Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka nagy politikai játszmával, őrült vágyakkal, balfácánokkal és sok-sok szerelemmel. Rudolf Péter rendezésében december 9-étől Vígszínházban láthatjuk az előadást.

Szentendrei múzeumok online és élőben

A Ferenczy Múzeumi Centrum már nemcsak élőben, hanem kiváló virtuális anyagokkal is várja a látogatókat: FERENCZY MÚZEUMI CENTRUM (femuz.hu)

Kádár játékkatonái a BTM Vármúzeumban

A történészek lelkének mélyén is ott lapul a játékosság, és nem is félnek kiengedni azt. Legalábbis a BTM Vármúzeumban most ez történt. Az október 28-án megnyitott és jövő év március 15-ig nyitva tartó új kiállításuk, ami a beszédes Kádár (játék)katonái címet kapta, alaposan és látványosan járja körbe a játékkatonák történetét, a fókuszba pedig a szocialista gyerekkort helyezte. Bár a tárlat a 60-as, a 70-es és a 80-as évekkel foglalkozik elsősorban, a korábbi időkről is ad képet, sőt a hazai játékipar részletes bemutatása mellett külföldi kitekintést is ad (például szovjet, amerikai, német, angol, olasz, lengyel, csehszlovák játék katonákról és kiegészítőikről). A legnagyobb bónusz pedig a „magyar Playmobilból” épített, embernagyságú budai Vár és a 450 figurából kirakott kenyérmezei csata.

Kádár Katonái tárlatvezetés – BTM VÁRMÚZEUM (varmuzeum.hu)