Gasztronómia – egy könnyen elkészíthető recept az újranyitott Opera Café étlapjáról

Az Operaházzal együtt újranyitott az Opera café is, mely egy klasszikus, monarchia stílusú kávéház az Opera épületén belül. Nemcsak kávékkal és desszertekkel, melegkonyhával is várják a látogatókat – egy receptet mi is elkértünk tőlük.

Itt találtok további információkat a helyről: Opera Café | Facebook

Sült kacsacomb krémes burgonyapürével és sárgabarackkal párolt káposztával.

4 fős adag

Konfitált Kacsa

4 kacsacomb

4 gerezd fokhagyma

5 g kakukkfű

20 g nagy szemű tengeri só

500-800 g kacsazsír

Elkészítés:

1. A kacsa bőrére lyukakat szúrunk.

2. Tedd a kacsát egy mély edénybe, és zúzd össze a fokhagymát, majd tedd rá a kacsára, törd a kakukkfüvet darabokban és kend rá a kacsára.

3. Tegyünk durva tengeri sót, és dörzsöljük bele a kacsahús bőrébe.

4. Fedd le és hagyja szobahőmérsékleten 1 órán át, vagy a jobb eredmény érdekében hagyd egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni.

5. Ha a kacsa kész, adjunk hozzá kacsazsírt a mély edénybe, addig, míg a kacsacombokat a zsír elborítja. Fedjük le az edényt fóliával.

6. Állítsd be a sütőt 140 fokra, és süsd lassan 2 órán keresztül a kacsát, közben villával ellenőrizd, hogy puha-e a kacsa.

7. A kacsacombokat a zsíradékból kiszedjük és egy tálcára helyezzük.

8. Süssük 200 fokon 12 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

Burgonyapüré

800 g vagy 5 közepes burgonya

100 g vaj

250 ml tej

100 ml tejszín

5 g só

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.

2. Tegyük egy fazékba hideg vízben, és lassan kezdjük el forralni. Körülbelül 25-30 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

3. Vegyük ki a vízből és szűrjük le, pihentessük a burgonyát, amíg teljesen megszárad.

4. A burgonyát burgonyanyomón keresztül egy edénybe összenyomjuk.

5. A tejet, a vajat és a tejszínt felmelegítjük.

6. Adjuk hozzá ezt a keveréket a burgonyapüréhez, és adjuk hozzá a sót is. Ha szükséges, adjunk hozzá még sót.

Párolt káposzta

1 fej káposzta

2 hagyma

1 gerezd fokhagyma

150 g kacsazsír

200 g sárgabarack

100 g vaj

Bors

Módszer:

1. Szeleteljük fel a káposztát, és tegyük egy tálba.

2. A hagymát és a fokhagymát szintén felszeleteljük.

3. A sárgabarackot felkockázzuk és félretesszük.

4. Vegyünk elő egy edényt, és adjuk hozzá a kacsazsírt, melegítsük fel, és adjuk hozzá a hagymát a hagymát pirítsuk aranybarnára.

5. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük 1 percig.

6. Adjuk hozzá a káposztát és adjunk hozzá 150 ml vizet is. Fedjük le az edényt, és hagyjuk dinsztelődni a káposztát 20 percig.

7. Adjuk hozzá a sárgabarackot és a fűszereket ízlés szerint.

8. Adjunk hozzá vajat, és pároljuk további 10 percig, amíg a káposzta karamellizálódik.