Kovács Edit

kurátor, munkatárs

Kovács Edit vagyok, közösség és civil szakértő. 2000 óta dolgozom a társadalomfejlesztés különböző területein kisközösségekkel városi és vidéki környezetben.  
Kezdetben párhuzamosan dolgoztam állami fejlesztő intézményben és civil szervezetekben, ami fontos tapasztalatszerzés volt számomra. 

Alapítása óta kurátora és független szakértője vagyok a Gyökerek és Szárnyak Alapítványnak. Közösségfejlesztőként régóta foglalkoztatott, hogyan lehetne jobban gazdálkodni a helyi erőforrásokkal, amire komplex modellt adtak a közösségi alapítványok. Épp tíz éve vagyok aktív ezek fejlesztésében Magyarországon. Bár nehezen lehet haladni ebben az úttörő munkában, nagyon szeretem a kihívásait, újabb és újabb területen ösztönöznek engem is tanulásra, tapasztalatszerzésre, miközben nagyszerű emberekkel hoz össze.  

A közösségi alapítványok gyakorlatának egyes elemei kisebb településeken is kamatoztathatók. Ebből kiindulva alkottuk meg az alapítvány Kisváros nevű programját, melynek vezetője és szakértője vagyok. Közösségek kulcsembereivel dolgozunk azon, hogy tudnak a közösségeikkel együtt ők maguk is fejlődni.  

Oktatója vagyok az ELTE TáTK Közösségi és civil tanulmányok mesterszakának, valamint több civil képző központnak, ahol célom, hogy a gyakorlatok és az elméletek összeérjenek a közösségi munka mindennapjaiban.