|

Megérteni Magyarországot – ezen dolgoztunk (Klubrádió)

Bíró Bori Szerepvállalás című műsorát a Klubrádióban teljes egészében a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány Megérteni Magyarországot című konferenciájának szentelte 2018. december 22-én.
A műsorban Scsaurszki Tamás kuratóriumi elnök a konferencia egyik tanulságaként elmondta: nem vehetjük készpénznek, hogy értjük, mi történik Magyarországon – erre is erőforrásokat kell áldozni. Szintén fontos tanulság, hogy van mód arra, hogy a világunkat alapvetően átformáló változásokra kisközösségi szinten válaszoljunk, reagáljunk, és fontos feladatunk, hogy e kezdeményezések közötti összhangot erősítsük. Bíró Bori interjúja Scsaurszki Tamással itt hallgatható meg.

Véletlenül Budapesten lettem agrárgépészmérnök, és nem Bukarestben vegyész – ilyen az élet – adott némi ízelítőt a kubai lazaságból a beszélgetés elején Szilágyiné Alvarez Martínez Luz Ilia (Lucy), aki a kubai és a magyar mentalitás közötti különbségekről beszélt, és arról, miként lehetne megtörni a magyar pesszimizmust. A teljes interjú itt található.

Hasonló bejegyzések