|

Közel 10 millió forinttal támogattátok a közösségi alapítványokat!

A Pécsi Közösségi Alapítvány Swimathon 2023 követes adománygyűjtő kampánya keretében rekordmennyiségű támogatást gyűjtött össze 73 nagykövet: egészen pontosan 9.822.625 forintot.

Csapataival rajthoz állt a Pécsi Közösségi Alapítvány, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, az Egri Közösségi Alapítvány, a Jóbuda Harmadik Kerületi Közösségi Alapítvány, a Cegléd és Térsége Közösségi Alapítvány, a MiskolcÉrt Közösségi Alapítvány, az ITT-HON-KA, a Csabai Közösségi Alapítvány, a Kétker Közösségi Alapítvány és a Józska – Józsefvárosi Közösségi Alapítvány. Míg ők saját programjaikra és működésükre gyűjtöttek, alapítványunk a közöttük lévő szakmai és emberi kapcsolat erősítésére, országos rendezvények és együttműködések szervezésére fogja költeni a támogatást. 

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány országszerte már 10 közösségi alapítvány megszületését segítette, és 3 szervezőcsoport perceken belül létrehozza saját alapítványát. 13, ma, Magyarországon nagy szám: ennyi városban vagy fővárosi kerületben dolgoznak a cselekvés új intézményei, melyek lokálpatrióták: helyi ügyeket támogatnak helyi forrásból, hogy jobb legyen itt (ott, helyben) élni.

A közösségi alapítványok tavaly 77 millió forint helyi forrást gyűjtöttek, amiből 62 milliót helyi közösségfejlesztő, szociális, kulturális és környezetvédő kezdeményezések támogatására költöttek.

Hasonló bejegyzések