Élőadás Plusz adománygyűjtő kampány
– tények és számok

Köszönjük! Januári hírlevelünkben már olvashattatok a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány Élő Adás Plusz nevű rendezvényéről és a hozzá kapcsolódó adománygyűjtő kampányról – most az eredményekről szeretnénk hírt adni:

mintegy 15 ország többszáz adományozójának köszönhetően összesen 10 373 287 millió forinttal támogattuk a a magyar választások tisztaságáért dolgozó civil szervezeteket.

A Civil Kollégium Alapítvány 2 464 059, a Közélet Iskolája 1 720 812, a Számoljunk Együtt 2 626 183, a Nyomtass Te is! Pedig 3 562 233 forintot gyűjtött tevékenysége folytatására, kiteljesítésére. 

A Számoljunk Együtt! azért dolgozott, hogy a választások napján minden egyes szavazókörben legyen a hatalomtól független delegált.

A Nyomtass te is! saját szerkesztésű hetilapját terjesztette olyan kistelepüléseken, ahol csak a kormány által uralt médiát érhetik el a lakosok.

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervezői a legszegényebb térségekben a szavazatvásárlások visszaszorításáért dolgoztak.

A Közélet Iskolája ingyenes képzést tartott civil szerveződéseknek arról, hogy az országgyűlési választást és a kampányt kihasználva miként tudják előmozdítani saját ügyüket.

Ezúton is köszönjük hozzájárulásotokat és támogató figyelmeteket!

Scsaurszki Tamás kuratóriumi elnökünkkel készült egy interjú a témával kapcsolatban, melyet ITT olvashattok.