Axel Halling

kurátor

Berlinben, Budapesten és Párizsban tanultam kelet-európai tanulmányokat, délkelet- és kelet-európai történelmet és Hungarológiát, és több mint 20 évvel ezelőtt még egyetemistaként kezdtem a Berlini Magyar kulturális intézetnek dolgozni. Később a Robert Bosch Alapítványon keresztül Pécsre kerültem, ahol kulturális menedzserként támogattam a magyar-német kulturális kapcsolatokat. Visszatérve Németországba a Német Alapítványok Szövetségénél Berlinben projektmendszer lettem, tíz éve kifejezetten a német közösségi alapítványoknak dolgozom különböző területén, nemzetközi szinten is. 2016 óta ugyanitt egy szövetségi projektet koordinálok, amely közösségi alapítványok menekültek integrációjával foglalkozó munkáját támogatja.

Közben többedmagammal 2014-ben létrehoztunk a Német Képregény Egyesületet,  amelynek kuratóriumi tagja vagyok, és amely a képregény sokszínűséget, különböző formáit mutatja be, és alkalmazásának lobbiszervezete Németországban.

Mivel összesen 5 évet éltem Magyarországon, és majdnem tíz éve dolgozom a német közösségi alapítványi szektorban, számomra nagy öröm, hogy különböző tapasztalataimat felkínálhatom ezen a dinamikus magyar civil területen, méghozzá a KözösALAPON tehetséges, szimpatikus csapatával együtt.