Benedek Gabriella

kurátor, munkatárs

Benedek Gabriella vagyok, társadalomfejlesztő szakember. A közösségi alapítványok koncepciójával 2009-ben ismerkedtem meg, s úgy vélem, Magyarországon hiánypótló szerepet töltenek be ezek a helyi forrásból helyi kezdeményezéseket támogató független, közösségi irányítású intézmények. A Közös Alapon program és a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány csapatának tagja vagyok a kezdetektől, mint munkatárs és a kuratórium tagja.

Emellett, települési- és kisközösségekkel,  közösségi vezetőkkel, állampolgári csoportokkal és civil szervezetekkel dolgozom együtt tanácsadás és különböző értékelő- és fejlesztőfolyamatok, képzések, közösségi konfliktuskezelés illetve kutatási jellegű munkaformákban.  A Közösségfejlesztők Egyesületének tagja és tisztségviselője vagyok, mint felügyelőbizottsági tag.

A szolidaritás, a közösségiség és a részvétel mint alapértékek, valamint a változás tisztelete és kiszámíthatatlanságának elfogadása jelenti szakmai megközelítésem és praxisom alapjait. A hasznos ugyanakkor örömteli cselekvés és a közös alkotás lehetőségeit, az álmok és tettek egyensúlyát keresem a munkában, a magánéletben és a természetben.