Benedek Gabriella

kurátor, munkatárs

Benedek Gabriella vagyok, 39 éves, társadalomfejlesztő szakember. A közösségi alapítványok koncepciójával 2009-ben ismerkedtem meg, s úgy vélem, Magyarországon hiánypótló szerepet fognak betölteni ezek az új, helyi forrásból helyi kezdeményezéseket támogató független, közösségi irányítású intézmények. Emellett települési- és kisközösségekkel, kezdeményezőkkel, csoportokkal, civil szervezetekkel dolgoztam-dolgozom együtt tanácsadás és különböző értékelő- és fejlesztőfolyamatok, képzések, közösségi konfliktuskezelés illetve akciókutatás-jellegű munkaformákban.

A Foresee Kutatócsoport projektvezető munkatársa, a Közösségfejlesztők Egyesületének tagja, a Civil Kollégium Alapítvány képzője, a Gyökerek és Szárnyak Civil Fejlesztő Műhely alapító tagja, a Ferencvárosi Közösségi Alapitvány elnöke, az Európai Közösségfejlesztő Hálózat (EuCDN) Magyarországot képviselő kurátora vagyok. A szolidaritás, a közösségiség és a részvétel célértékeivel, valamint a változás tiszteletével és kiszámíthatatlanságának elfogadásával tudom jellemezni szakmai megközelítésemet.

Családommal jelenleg Budapesten lakom, a magam részéről az együttműködés és a (közös) alkotás lehetőségeit, az álmok és a tettek egyensúlyát keresem az életben.