Krízisalap

az Ukrajnából menekültekért!

Ukrajnából az orosz háborús invázió első két hetében összesen 203 ezer menekült érkezett Magyarországra; a kormány 5-600 ezer menekült befogadására készül. Nagyobb részük néhány nap magyarországi tartózkodás után továbbutazik, a többiek itt várják meg a háború végét. Az ő elhelyezésük, ellátásuk, a velük való foglalkozás a mi feladatunk. Ez országos összefogást igényel.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány működésének elmúlt 8 évében számos közösségi kezdeményezést támogatott, amelyek képesek voltak a helyben felmerülő igényekre érdemben reagálni. Kipróbált és hiteles partnereink vannak országszerte: kisvárosokban, nagyvárosokban és a fővárosban egyaránt. Most a II. világháború óta nem látott helyzetben összefogtunk. Közösen gyűjtünk adományt a menekültek megsegítésére, és a befolyt összeget partnereink segítségével juttatjuk el a rászorulókhoz és az őket segítő közösségekhez: gyorsan, a helyi igényekre összpontosítva, hatékonyan. A segítség többszintű, és idővel változhat: van, aki ukrajnai civil szervezetek munkáját támogatja, van, aki az ukrán-magyar határnál menekültek ellátásával foglalkozik, és van, aki az őket befogadó családokat segíti. Folyamatosan egyeztetünk partnereinkkel és rugalmasan reagálunk támogatásunkkal az aktuális szükségletekre térben és eszközökben. A támogatások felhasználásáról rendszeresen beszámolunk adományozóinknak. 

Azon dolgozunk partnereinkkel, hogy minél rövidebb ideig szenvedjenek emberek és minél hamarabb megélhessék a reményt.

Partnerszervezeteink, akiket közvetlenül is támogathatsz:

“A leggyakoribb menekülttörténetek, amiket hallunk, olyan emberekről szólnak, akik még most is veszélyben forognak, és az életben maradásért küzdenek. Éppen ezért azt hisszük, hogy amikor új otthonra találnak, véget ér a történetük. Pedig épp csak elkezdődik egy másik.”

Malála Júszafzai — Nobel-békedíjas pakisztáni születésű menekült, emberjogi aktivistanő

További információért keresd kuratóriumunk elnökét, Scsaurszki Tamást:

A krízisalaphoz bankkártyás fizetéssel (lásd alább) és utalással is hozzájárulhatsz:
Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026

Amennyiben jeleznéd nekünk, hogy melyik partnerszervezetünket szeretnéd támogatni, írd be a nevét a közleménybe, így adományod biztosan hozzájuk kerül majd. Ha a továbbosztást ránk bízod, nyugodtan hagyd üresen azt a sort.

Támogasd az Ukrajnából menekülteket!

  • 0 Ft

  • Küldj nekünk egy privát megjegyzést, melyet az adományoddal együtt fogunk megkapni!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.