|

Kisváros – önbizalmat és támogatást adunk (Civil Rádió)

Nyilvánossággal, önbizalommal és pénzzel támogatjuk a kisvárosban élő, cselekvő embereket. A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány új programjáról beszélgetett Kovács Edit programfelelőssel Péterfi Ferenc a Civil Rádió 117 perc című műsorában.

Már a kisvárosokat is elérte a korábban falvakra jellemző tendencia: fogy a népességük, és a közösséget megmozgatni képes emberek vagy elköltöznek, vagy befelé fordulnak – mondta Kovács Edit, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kurátora, a program felelőse. Ugyanakkor a kisvárosi lét szép és emberközpontú is lehet: megélhetők a viszonyok, ismerik egymást az emberek, könnyebb hatást elérni – tette hozzá.

Felhívásunk célja, hogy mi is jobban megismerjük, mi foglalkoztatja ott az embereket, így megértsük, miként lehet támogatni őket. Szándékaink szerint a jelentkezőknek nyilvánosságot és önbizalmat adunk, a legjobbaknak pedig szakmai támogatást és pénzt is.

Miért döntöttünk úgy, hogy a kisvárosi kezdeményezéseket is támogatunk? Hogyan támogatnánk pontosan a jelentkezőket? Milyen reakciókat keltett a felhívás? Ezekről a kérdésekről is beszélget Kovács Edit és Péterfi Ferenc.

Hasonló bejegyzések