10,4 millió forint támogatást osztottunk a választások tisztaságáért

Kiemelten fontosnak tartjuk a választások tisztaságát, ezért különleges adománygyűjtő rendezvényt szerveztünk és kampányoltunk, leginkább külföldön. Az eredmény: csaknem 10,4 millió forint támogatást osztottunk négy, a választások tisztességes és törvényes lebonyolításáért dolgozó civil szervezetnek.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány Élő Adás Plusz nevű online adománygyűjtő rendezvényén és a hozzá kapcsolódó kampányban mintegy 15 ország többszáz adományozója összesen 10 373 287 millió forinttal támogatott négy, a magyar választások tisztaságáért dolgozó civil szervezetet. A Civil Kollégium Alapítvány 2 464 059, a Közélet Iskolája 1 720 812, a Számoljunk Együtt 2 626 183, a Nyomtass Te is! pedig 3 562 233 forintot gyűjtött tevékenysége folytatására, kiteljesítésére.

Élő Adás Plusz

A Számoljunk Együtt! azért dolgozik, hogy a választások napján minden egyes szavazókörben legyen a hatalomtól független delegált. A Nyomtass te is! saját szerkesztésű hetilapját terjeszti olyan kistelepüléseken, ahol csak a kormány által uralt médiát érhetik el a lakosok. A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervezői a legszegényebb térségekben a szavazatvásárlások visszaszorításáért dolgoznak majd, míg a Közélet Iskolája ingyenes képzést tart civil szerveződéseknek arról, hogy az országgyűlési választást és a kampányt kihasználva miként tudják előmozdítani saját ügyüket.

„Alapítványunk a civil társadalom fejlesztésével és közösségek építésével foglalkozik; ahhoz, hogy dolgozni tudjunk, demokráciára van szükség, és arra, hogy a közösségért dolgozó emberek megbecsülést és elismerést kapjanak, ne megbélyegzést” – mondta Scsaurszki Tamás kuratóriumi elnök a szokatlan adománygyűjtés megszervezésének okaként.

Tamással arról is beszélgettünk, miért külföldön kampányoltunk, hogyan kampányoltunk, és milyen visszhangja volt a kezdeményezésünknek. A beszélgetést itt olvashatod el.

Hasonló bejegyzések