|

Tényleg mélyvíz: a cselekvő közösségekért úszunk

Szolidáris, cselekvő közösségeket támogatunk, akik saját városukban, kerületükben új kultúrát építenek lépésről-lépésre. A közösségi alapítványokról van szó, és most az ő támogatásuk érdekében indulunk a Swimathonon. Légy Te is az ügy részese az adományoddal!

Úgy látjuk, hogy Magyarországon csökken a társadalmi bizalom. Csökken a cselekvés, a példamutatás erejébe vetett hit. Visszaszorul a civil aktivitás. Ez ellen tenni szeretnénk, és tudjuk is, hogyan.

Tudjuk, hogy ahol működik közösségi alapítvány, ott nő az emberek közötti bizalom, erősödik a szolidaritás, és feléled a tenni akarás kultúrája, mert ezek a szervezetek helyi ügyeket karolnak fel helyi forrásokból, és tartósan, intézményként működve válnak a független cselekvés egyik letéteményesévé.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány büszke arra, hogy hét közösségi alapítvány szakmai és pénzügyi támogatója lehetett az elmúlt években. Szeretnénk ezt a munkát jó minőségben folytatni, ezért indulunk a Swimathonon: az itt összegyűjtött adományok szabadon felhasználhatóak, így nagyon jó minőségű segítséget jelentenek a magyar közösségi alapítványok számára.

Nagyköveteink általában tiszteletre méltó, időnként extrém kihívásokat vállalnak a jó ügy érdekében: úsznak, bringáznak, futnak, falat másznak, rajzolnak, és van, aki furulyázni és spárgázni készül. Válassz közülük valakit, és támogasd a magyar közösségi alapítványokat!

Szokatlan, hogy más csapatokért is korteskedünk, de most muszáj. A Kétker Közösségi Alapítvány alapokra gyűjt (mi ez? itt kiderül), a Jóbuda Közösségi Alapítvány lemaradó gyerekeket támogatna, míg a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány saját magának gyűjt, például azért, hogy még számos hasonló Swimathont tudjon szervezni. Ráadásul a csapatokban megbújnak az Egri Közösségi Alapítvány és a nyíregyházi Helyi Szálak Közösségi Alapítvány követei, akik saját szervezetük építésére gyűjtenek.

Szóval kattints, keress ügyet, úszót, és támogasd a magyar közösségi alapítványokat!

Hasonló bejegyzések