Krízisalap az Ukrajnából menekültekért: ott segítünk, ahol leginkább kell

Alapítványunk és partnereink szerteágazó hálózata oda juttatja el a hozzánk érkező támogatásokat, ahol a leginkább szükség van rájuk.

Ukrajnából az orosz háborús invázió után több százezer menekült érkezett Magyarországra; a kormány 800 ezer menekült befogadására készül. Nagyobb részük néhány nap magyarországi tartózkodás után továbbutazik, a többiek itt várják meg a háború végét. Az ő elhelyezésük, ellátásuk, a velük való foglalkozás a mi feladatunk. Ez országos összefogást igényel.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány működésének elmúlt 8 évében számos közösségi kezdeményezést támogatott, amelyek képesek voltak a helyben felmerülő igényekre érdemben reagálni. Kipróbált és hiteles partnereink vannak országszerte: kisvárosokban, nagyvárosokban és a fővárosban egyaránt.

Most a II. világháború óta nem látott helyzetben összefogtunk. Közösen gyűjtünk adományt a menekültek megsegítésére, és a befolyt összeget partnereink segítségével juttatjuk el a rászorulókhoz és az őket segítő közösségekhez: gyorsan, a helyi igényekre összpontosítva, hatékonyan. A segítség többszintű, és idővel változhat: van, aki ukrajnai civil szervezetek munkáját támogatja, van, aki az ukrán-magyar határnál menekültek ellátásával foglalkozik, és van, aki az őket befogadó családokat segíti. Folyamatosan egyeztetünk partnereinkkel és rugalmasan reagálunk támogatásunkkal az aktuális szükségletekre térben és eszközökben. A támogatások felhasználásáról rendszeresen beszámolunk adományozóinknak.

Támogatásodat itt ajánlhatod fel.

Azon dolgozunk partnereinkkel, hogy minél rövidebb ideig szenvedjenek emberek és minél hamarabb megélhessék a reményt.

Partnerszervezeteink, akiket közvetlenül is támogathatsz:

Hasonló bejegyzések