|

Nőnapi Élő Adás: 4,8 millió gyűlt össze a változásért

Nehéz szavakat találni arra, ami március 8-án, nőnapon, szerda este történt. Alapítványunk munkatársai egy nagyot álmodtak és úgy gondolták, hogy ideje a nőnapot méltó módon megünnepelni: egy Nőnapi Élő Adással, vagyis egy olyan adománygyűjtő esttel, amin 4 női kezdeményezés mutatkozott be. A teremben összegyűlt több, mint 100 fő a jelenlétével és a forintjaival a változásra szavazott aznap este: a 4 csapatokat 3 óra leforgása alatt 4.8 millió forinttal támogatták!

De mi is ez a változás? Az EMMA Egyesület számára az, hogy szupervízióval segíthetik önkénteseiket abban, hogy hosszútávon velük maradjanak. A SzívHang társulata további szociodráma csoportokat indíthat Rákospalotán és Szomolyán olyan fiatal nők számára, akiket az élet a javítóintézet falai közé kényszerített, vagy éppen fiatalon lettek édesanyák és nagy szükségük van egy megtartó közösségre. A FECSKE folytatni tudja a fogvatartottak családtagjainak támogatását csoportfoglalkozások keretein belül. A Női váltó magazin pedig nők ezreit inspirálhatja tovább nap, mint nap.

A Nőnapi Élő Adás számokban

Látszólag nagyon eltérő ügyek, de egy közös bennük. A közösség megtartó ereje, a tudat, hogy nőként nem vagyunk egyedül a terheinkkel, mert itt vagyunk egymásnak, teszünk és hiszünk.

Pontosan ez az erő jellemezte a Nőnapi Élő Adást. Együtt sírtunk, nevettünk, adakoztunk és ünnepeltük a nőket! Megható pillanatokban volt része mindenkinek, aki a helyszínen volt. Alapítványunk új női programjának fontos állomása volt az esemény. Hiszünk benne, hogy a nők helyzete közös ügyünk, és szeretnénk, ha a társadalomban alapértelmezetten jelen lennének a női szempontok biztosítva mindannyiunk jól-létét.

Fotó: Csoszó Gabriella

Szívből köszönjük a részvételt mindazoknak, akik aznap este velünk tartottak és a támogatást a távolból azoknak, akik nem tudtak jelen lenni! A bemutatkozó csapatoknak pedig szívből gratulálunk, fantasztikus, amit csináltok!

Az nlc.hu a rendezvényen készült videóját ITT tudjátok megnézni.

Hasonló bejegyzések