|

Nőnapi Élő Adás: 4,8 millió gyűlt össze a változásért

Nehéz szavakat találni arra, ami március 8-án, nőnapon, szerda este történt. Alapítványunk munkatársai egy nagyot álmodtak és úgy gondolták, hogy ideje a nőnapot méltó módon megünnepelni: egy Nőnapi Élő Adással, vagyis egy olyan adománygyűjtő esttel, amin 4 női kezdeményezés mutatkozott be. A teremben összegyűlt több, mint 100 fő a jelenlétével és a forintjaival a változásra szavazott aznap este: a csapatokat 3 óra leforgása alatt 4.8 millió forinttal támogatták!

De mi is ez a változás? Az EMMA Egyesület számára az, hogy szupervízióval segíthetik önkénteseiket abban, hogy hosszútávon velük maradjanak. A SzívHang társulata további szociodráma csoportokat indíthat Rákospalotán és Szomolyán olyan fiatal nők számára, akiket az élet a javítóintézet falai közé kényszerített, vagy éppen fiatalon lettek édesanyák és nagy szükségük van egy megtartó közösségre. A FECSKE folytatni tudja a fogvatartottak családtagjainak támogatását csoportfoglalkozások keretein belül. A Női váltó magazin pedig nők ezreit inspirálhatja tovább nap, mint nap.

A Nőnapi Élő Adás számokban

Látszólag nagyon eltérő ügyek, de egy közös bennük. A közösség megtartó ereje, a tudat, hogy nőként nem vagyunk egyedül a terheinkkel, mert itt vagyunk egymásnak, teszünk és hiszünk.

Pontosan ez az erő jellemezte a Nőnapi Élő Adást. Együtt sírtunk, nevettünk, adakoztunk és ünnepeltük a nőket! Megható pillanatokban volt része mindenkinek, aki a helyszínen volt. Alapítványunk új női programjának fontos állomása volt az esemény. Hiszünk benne, hogy a nők helyzete közös ügyünk, és szeretnénk, ha a társadalomban alapértelmezetten jelen lennének a női szempontok biztosítva mindannyiunk jól-létét.

Fotó: Csoszó Gabriella

Szívből köszönjük a részvételt mindazoknak, akik aznap este velünk tartottak és a támogatást a távolból azoknak, akik nem tudtak jelen lenni! A bemutatkozó csapatoknak pedig szívből gratulálunk, fantasztikus, amit csináltok!

Az nlc.hu női programunk stratégiai médiapartnere, melynek keretében közös célunk bemutatni a GYSZA munkáját és együtt követni a Nőnapi Élő Adáson bemutatkozó támogatottainkat céljaik elérésében. Az alapítványunk kuratóriumi elnökével, Scsaurszki Tamással és kommunikációs munkatársával, Simay Dórával készített interjút ide kattintva olvashatod el.

Az nlc.hu rendezvényen készült videóját ITT tudjátok megnézni.

Hasonló bejegyzések