|

Mélyvíz: ők tesznek és gyűjtenek a cselekvő közösségekért (1. rész)

„Azt tapasztalom, hogy a mindannyiunk által vágyott élhetőbb világ az alulról jövő civil szerveződések munkája által teremtődik meg”. „Hiszek a közösségekben, a szabadságban, a szabad akaratban, és a független támogatásokban”. Csodálatos emberek úsznak, futnak, sétálnak, táncolnak értünk és a magyar közösségi alapítványokért. Ez az őket bemutató sorozatunk első része. Az úszók nevére kattintva támogathatod őket, meg persze a magyar közösségi alapítványokat!

Jászai Andrea

„Azt tapasztalom, hogy a mindannyiunk által vágyott élhetőbb világ az alulról jövő civil szerveződések munkája által teremtődik meg. A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány az ilyen közösségi megmozdulásokat támogatja, és lehetőséget ad azok megerősödésére. Ezért nem volt kérdés számomra, hogy vállaljam-e a képviseletüket” – írja bemutatkozásában Andrea.

A adománygyűjtés mellett ezért azt is vállalta, hogy a kampányidőszakban tett utazásai során olyan jól működő közösségeket kutatok fel, ahol ezek az értékek fontosak, és egy kiadványba szerkesztve bemutatja őket. A munka megkezdődött, néhány beszámoló már itt olvasható.

Kuti Alexandra

Alexandra már három swimathont tudhat maga mögött, és negyedszer is rajthoz áll értünk. „Egy jó cél érdekében szinte bármire képes vagyok. Az eddigi vállalásaim mindig egy kicsit magasabbra pakolták a mércét és mivel egy ambiciózus ember vagyok, most is kicsit magasabbra teszem. Örülök, hogy újra csapattag lehetek, és hozzájárulhatok az új alapítványok elindulásához, ezért azt vállalom, hogy úszni fogok 1000 métert és futok 10 km-ert 1 hónap alatt” – írja.

Márk, Andrea, Alexandra, Aranka, Venla

Molnár Aranka

„Hiszek a közösségekben, a szabadságban, a szabad akaratban, és a független támogatásokban. Ezért gyűjtök a Gyökerek és Szárnyak Alapítványnak, hogy támogassam és népszerűsítsem a közösségi alapítványokat megalapozva ezzel egy megyei szintű közösségi alapítványnak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” – ez áll Aranka bemutatkozásában.

Valójában Aranka már meg is kezdi a munkát: azt vállalta, hogy csapatot szervez azokból, akikkel az elmúlt évtizedekben együtt dolgozott, és kirándulni mennek. Ilyesmiből szokott közösségi alapítvány indulni.

Szalontay Márk

Márk szabadulószobákat fejlesztek lassan egy évtizede itthon és külföldön egyaránt. „A szabadulójátékokban a megoldás mindig az együttműködés, az együttgondolkodás, így fontosnak tartom az összefogáson alapuló civil szervezetek, így a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatását is” – írja arról, miért vállalta el a nagykövetséget.

Vállalása is különleges: a cél érdekében egy hónapon át minden nap megtesz 10.000 lépést és megtanít egy embert egy bűvésztrükkre.

Venla Harkonen

Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy egy külföldi diák is extrém vállalást tesz és adományt gyűjt a magyar közösségi alapítványok számára. Venla közgazdaságtant hallgat a Georgia Institute of Technology-n, nyári gyakorlatát tölti Magyarországon, és azt reméli, hogy az Amerikában tanultakat hasznosíthatja a magyar közösségi alapítványokért. Vállalása igen komoly: be fog mutatni egy kétperces koreográfiát egy számára még ismeretlen magyar néptáncból.

Arról, hogy miért álltunk rajthoz a Swimathonon, itt olvashatsz részletesen.

Hasonló bejegyzések