|

Ámulunk: 6,5 milliót “úsztunk össze” a közösségi alapítványokért

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Swimathon 2021 SZÁRAZON adománygyűjtő rendezvényén csapatunk 6 558 251 forint támogatást kapott. A Swimathon egésze is példátlan rekorddal zárt, az induló ügyek összesen több mint 28,8 millió forint támogatást kaptak.

Különleges rendezvényen különleges csapattal indultunk. A hagyományos Swimathon helyét a pandémia után a Swimathon SZÁRAZON rendezvény vette át, amelyen jóval több adománygyűjtő követ sokszínű kihívásokat vállalva több civil ügynek adhatott lendületet.

Éltünk a lehetőséggel. „Legyen kraft és civil kurázsi” néven induló csapatunk több részből állt. Tavaly ősz óta társainkkal csendesen azon dolgozunk, hogy hét új közösségi alapítvány jöjjön létre Magyarországon; a szervezőcsoportok most kiléptek a fényre, a Swimathonon bemutatkoztak, és saját – leendő – közösségi alapítványuk számára gyűjtöttek támogatást. Róluk részletesen itt írtunk.

Kilencen „úszónk” a Gyökerek és Szárnyak Alapítványnak kampányolt; különböző emberek, különleges egyéniségek, de mindannyian hisznek az alulról szerveződő közösségek erejében. Őket itt mutattuk be, és az általuk gyűjtött pénzt is a létrejövő közösségi alapítványok támogatására, fejlesztésére fordítjuk.

Úszóink négy hétig, elképesztő sikerrel kampányoltak az alulról jövő kezdeményezések sikeréért, a kicsiben kezdődő változás lehetőségéért. Nagy köszönettel tartozunk nekik, és a pénzen túl is sok erőt merítettünk kampányukból, egyéniségükből.

Hasonló bejegyzések