|

Mélyvíz: ők tesznek és gyűjtenek a cselekvő közösségekért (4. rész)

„Hiszek abban, hogy ha egy fecske elkezdi, jönnek a többiek és együtt nyarat varázsolnak”. „Egerben, ahol lakom, az Egri Közösségi Alapítvány tagjaként olyan helyi célok megvalósításáért dolgozunk, ami másképp nem lenne lehetséges, de a közösséggel együtt, felelősen igen”. A sorozatunk utolsó részében bemutatott nagyköveteinkre különösen büszkék vagyunk. Ők nemcsak fura kihívásokat vállalnak, hanem régóta építik városukban a cselekvés, a szolidaritás intézményeit, a közösségi alapítványokat. Az úszók nevére kattintva támogathatod őket és közösségi alapítványukat!

Huszti Éva (Helyi Szálak Közösségi Alapítvány, Nyíregyháza)

„Fontosnak tartom a helyi ügyek támogatását, mert felelősen gondolkodom a jövőről és hiszek abban, hogy ha egy fecske elkezdi, jönnek a többiek és együtt nyarat varázsolnak”. „A helyi ügyeket a helyiek ismerik a legjobban és csak ők tudják megtalálni a legjobb megoldásokat a helyi problémákra” – írja bemutatkozásában.

Éva a nyíregyházi Helyi Szálak Közösségi Alapítvány „Jól vagyok” alapjába gyűjt, különleges kihívást vállalva: 10 ezer métert fut és 4 méternyi lekottázott dalt elfurulyázik, persze nem egyszerre. A Helyi Szálakról, a futásról, a hangszeres gyakorlásról itt ír.

Rakusz Márta (Egri Közösségi Alapítvány)

„A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány évek óta támogat egy közösséget Egerben, melynek én is tagja vagyok, ezért lettem nagykövetük. Támogatásukkal két szívügyem köthetem össze, Egert és a közösségeket. Együtt a kettő nekem az Egri Közösségi Alapítvány, amit azért hoztunk létre, hogy a helyi kezdeményezések támogatásával Eger egy még szuperebb hely legyen. Idén már 4 ilyen ügyet támogattunk.” – írja motivációjáról és a közösségi alapítványról.

Márta 202,2 kilométer úszást/futást/biciklizést vállalt, a teljesítés pedig lendületesen halad. Élményekről, a közösségi alapítvány küldetéséről, és egy őt támogató híres zenészről itt olvashatsz.

Márta, Szikoráné Éva, Huszti Éva, Dorisz

Szikoráné Éva (Helyi Szálak Közösségi Alapítvány, Nyíregyháza)

„Hiszem, hogy ha segítünk másoknak, akkor magunkon is segítünk! Közösségfejlesztőként, Pilates oktatóként nagyon fontos számomra, hogy Nyíregyháza, mint nagyváros és az itt élő közösség fejlődjön.” – írja bemutatkozásában.

Éva vállalása különleges: 10 ezer méter futáson túl hamarosan 100 nyíregyházival egyszerre elvégzi a „Pilates 100” gyakorlatot! A felkészülést itt lehet követni.

Tóthné dr. Varga Dorottya (Egri Közösségi Alapítvány)

„Hiszem, hogy a világ akkor lesz jobb hely, ha felelősséget vállalunk magunkért és másokért. (…) Egerben, ahol lakom az Egri Közösségi Alapítvány tagjaként olyan helyi célok megvalósításáért dolgozunk, ami másképp nem lenne lehetséges, de a közösséggel együtt, felelősen igen” – áll bemutatkozásában.

Dorisz 200 kilométer bringázást vállal, amit sokszor gyerekeivel teljesít. A közös élményekről szóló beszámolókat és a közösségi alapítvány helyéről, szerepéről szóló gondolatokat itt olvashatsz.

Arról, hogy mi miért álltunk rajthoz a Swimathonon, itt olvashatsz részletesen.

Hasonló bejegyzések