|

Mélyvíz: ők tesznek és gyűjtenek a cselekvő közösségekért (3. rész)

„Azt hiszem, napjainkban egyre fontosabb, hogy a helyi közösségek megérezzék magukban az erőt, hogy saját kezükbe vegyék a számukra fontos ügyek megvalósítását”.„Kizárólag a civil kezdeményezések erejében hiszek”. Csodálatos emberek úsznak, futnak, falat másznak, spárgáznak és furulyáznak értünk és a magyar közösségi alapítványokért. Ez az őket bemutató sorozatunk harmadik része. Az úszók nevére kattintva támogathatod őket, meg persze a magyar közösségi alapítványokat!

Bagossy Laura

„Kizárólag a civil kezdeményezések erejében hiszek, ezért leszek örömmel a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány nagykövete” – így Laura, aki a határait feszegeti, mert vállalása szerint úszni, biciklizni, jógázni, röpizni, kajakozni és falat mászni fog a közösségi Gyökerek és Szárnyak Alapítványért.

Vállalásai teljesítéséről szorgalmasan beszámol, itt.

Fertetics Mandy

„Minden egyes adomány erőt ad majd, hogy kitartóan mozogjak. No meg, hogy fejlesszük a helyi közösségeket szerte Magyarországon. Én hiszek a közösség erejében. Ezért még kérni is hajlandó vagyok.” – írja bemutatkozásában Mandy, akinek saját bevallása szerint három mumusa van: a sport, a pénz és hogy kérjen.

Mandy a mumusaival valló sikeres küzdelemről itt számol be rendszeresen.

Laura, Gyuri, Anita és Csenge, Timi, Mandy

Hámori György

Gyuri bemutatkozása legelsősorban minket, alapítványi munkatársakat nyűgözött le. Ezt írta: „Sose mertem elmondani a kollégáimnak és partnereinknek, hogy mennyire felnézek rájuk és milyen meghatódottsággal mesélek arról, milyen velük dolgozni. Fantasztikus élmény közösen alkotni olyan emberekkel Magyarországon, akiknek víziójuk van a közösségeikről, amiben mindenkinek van helye és ezért tesznek is. A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány visszaadta a hitem, hogy ilyen emberek még léteznek itthon és hogy meg is találhatjuk őket”.

Nemcsak az őszinteség, de a vállalás is extrém: Gyuri azt ígéri, hogy 30 nap alatt megtanul furulyázni és spárgázni egyszerre. Itt számol be arról, hogy halad egyikkel, másikkal.

Kakas Anita és Pál Csenge

’Együtt csináljuk mert együtt könnyebb! Már három éve dolgozunk együtt és lettünk barátok. Rengeteg közös projekten és élményen vagyunk túl. Most közösen vágunk bele a Velencei-tó körbebiciklizésének, a kampány harminc napja alatt már csak biciklizni kell megtanulnunk együtt 🙂 A közösségi alapítvány koncepciójában az ragadott meg bennünket, hogy egy közösség tagjai együtt, közösen tesznek azért hogy környezetük és életük jobb legyen, ezt szeretnénk támogatni a kampányunkkal.”- írják bemutatkozásukban a lányok.

Rózsa Tímea Ágota

„Azt hiszem, napjainkban egyre fontosabb, hogy a helyi közösségek megérezzék magukban az erőt, hogy saját kezükbe vegyék a számukra fontos ügyek megvalósítását. A már meglévő 7 magyarországi közösségi alapítvány az élő példa arra, hogy ez sikerülhet, ha megvan hozzá a kellő nyitottság, bizalom, összekapcsolódás” – írja Timi arról, miért hisz a közösségi alapítványok társadalomformáló hatásában.

Kihívásként két csodás kutyájával 50 km közös sétát vállalt; erről és az adománygyűjtés menetéről is beszámol részletesen itt.

Arról, hogy miért álltunk rajthoz a Swimathonon, itt olvashatsz részletesen.

Hasonló bejegyzések