|

Mélyvíz: ők tesznek és gyűjtenek a cselekvő közösségekért (2. rész)

„A Swimathon-közösség olyan társadalmat képvisel, amelyben élni szeretnék. Milyen ez a társadalom? Aktív, kezdeményező, nyitott, kritikus, lokális, közösségi és közvetlen”. „Fontos a helyi közösség megtartó ereje, amivel messzire lehet jutni”. Csodálatos emberek úsznak, rajzolnak, sétálnak és énekelnek értünk és a magyar közösségi alapítványokért. Ez az őket bemutató sorozatunk második része. Az úszók nevére kattintva támogathatod őket, meg persze a magyar közösségi alapítványokat!

Bezselics-Békési Ildikó

Ildikó már velünk dolgozik, nagy örömünkre. „Április óta vagyok kapcsolatban a Gyökerek és Szárnyak Alapítvánnyal – a külföldön élő magyaroknak szerkesztek hírlevelet, ezzel is segítve az anyaországhoz való kötődésüket és identitásuk megőrzését. Vágyunk és tervünk, hogy ez a hírlevél a későbbiekben magazinná formálódjon, melyet közösen írunk majd jelenlegi olvasóinkkal” – írja bemutatkozásában.

Miért is úszik még értünk? Hol tart az edzésekkel? Itt találsz részleteket.

Csonka Rózsa

Rózsa illusztrátor, grafikus, közgazdász, túrázó, rajzoló, utazó. „Fontosak számomra a gyökerek, ahonnan indul az ember közeli és távoli helyekre. Fontos a helyi közösség megtartó ereje, amivel messzire lehet jutni” – így ír arról, hogy miért vállalt nagykövetséget.

A kampány négy hete alatt, négy témában, a környékemen sétálva és rajzolva mutatja meg, milyen messzire lehet eljutni itt helyben. Az elkészült rajzok itt láthatók.

Zsófia, Katica, Ágnes, Ildikó, Rózsa

Frazon Zsófia

„A Swimathon-közösség olyan társadalmat képvisel, amelyben élni szeretnék. Milyen ez a társadalom? Aktív, kezdeményező, nyitott, kritikus, lokális, közösségi és közvetlen. Muzeológusként is ezt képviselem. Ezen dolgozom.” – ír ars poeticájáról Zsófia.

Most úszik is érte, méghozzá fejes után, egylevegővel, víz alatt. Zsófia történeteit sellőkről és búvárzokninkról itt olvashatod.

Gulyás Ágnes

„A Gyökerek és Szárnyak Alapítványnál azt mondtam, hogy értek az adományszervezéshez, ők meg elhitték és felvettek, én meg itt vagyok. 200.000 Ft-ot szeretnék összegyűjteni a kampány egy hónapja alatt. Ehhez szükség lesz Rád is! Én bevállalom, hogy minden nap sétálok 5 km-t, ha jó kedvem van még énekelek is Neked! Te mit tehetsz ezért most? Támogatsz engem, de a forintjaid nem csak a magamba vetett hitet erősítik, hanem ezzel a kampánnyal egy épülő közösség erejét növelik.” – írja Ági bemutatkozásában.

Tanulunk együtt úszni a mély vízben? – kérdi. Mi már válaszoltunk: igen. Sikerülni fog!

Jordán Katica

Katica képzőművész-rajztanár Pécsről, négy gyermek édesanyja. „Munkám során jellemzően hátrányos helyzetű, valamint értelmi és/vagy tanulásban akadályozott gyermekek vizuális nevelésével foglalkozom. (…) A mozgás és a rajzolás is életminőség-javító tevékenységek, személyes vállalásomban szeretném összekötni e kettőt vízben és szárazon.” – áll bemutatkozásában.

Katica 60 000 méter biciklizést és úszást vállalt, utóbbit baranyai fürdőhelyeken. A helyszínekről saját készítésű képeslapokon számol be; ezek itt láthatók.

Arról, hogy miért álltunk rajthoz a Swimathonon, itt olvashatsz részletesen.

Hasonló bejegyzések