Swimathon: 3,2 milliót gyűjtöttünk a közösségi alapítványokért

Alapítványunk KözösALAPON programjának csapata 3,12 millió forintot gyűjtött az idei Swimathonon; az összeget a hazai közösségi alapítványok támogatására fordítjuk. Úszóinknak és adományozóiknak is rendkívül hálásak vagyunk.

Lezárult a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által szervezett Swimathon 4 hetes adománygyűjtő kampánya, melyen a mi úszóválogatottunk is nagy sikerrel szerepelt, 15 úszónk 3.162.136Ft-ot gyűjtött. A kitűzött célunkat így közel kétszázezer forinttal túlteljesítettük. Kiváló csapatkapitányunk, Kökény Dalma vezetésével kampányolt csapatunk, Dalma kisfiának, az óvodáskorú Vincének köszönhetően elnyertük a Swimathon legifjabb adományozója címet, és csapatunkban tudhatjuk a Swimathon idei legeredményesebb kampányolóját, Anja Bölhoff-ot is, aki nem csupán szárazon, hanem vízen is a legtöbbet úszott értünk, mert ő rótta legtovább a hosszakat a medencében.

Úszóválogatottunk minden tagjának és adományozójának szívből gratulálunk és köszönjük a munkát és a támogatást: azt, hogy velünk együtt hisznek abban, hogy kell egy csapat és közös ügyeinkért, egymásért tenni fontos és érdemes. A közösségi alapítványok támogatására gyűjtött több mint 3 millió forintot, ahogyan az eddigiekben, úgy most is fejlesztésükre, létrehozásukra fogjuk fordítani és részletesen beszámolunk támogatóinknak a felhasználás mikéntjéről. 

így vonult be a csapat

Gratulálunk a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány immár negyedik alkalommal megrendezett eseményéhez, melyen idén több rekord is megdőlt: soha ennyien nem kampányoltak még jó ügyekért- 150 úszó dolgozott 7 csapatban 7 jó ügyért és gyűjtött össze 17.5 millió forintot. 

A Swimathon olyan, Angliából 1986 -ban útnak indult adománygyűjtő kampány- módszertan, amelyben a résztvevők vállalják, hogy tudásukhoz és lehetőségeikhez mérten online és offline pénzt gyűjtenek, ezzel is fölhívva a figyelmet az általuk képviselt ügy fontosságára. Idén 7 projekt állt össze és ekképpen alakult a gyűjtésük:

Csapatunk, szárazon

Restart – hajléktalan embereket támogató, alternatív személyes segítés
4.008.385Ft

Reményvirág – gyászoló gyerekekért, családokért és az őket támogató szakemberekért: 3.551.862Ft

KözösALAPON – a közösségi alapítványokért
3.162.136Ft

FIX PONT – a helyi közösségi adományozás fejlesztésért
2.531.645Ft

Lóperenciás tengeren túl –nyári lovasterápiás tábor, hátrányokkal élő fiatalok számára
2.196.560.Ft

Szabihíd – ingyenes közösségi programok július négy hétvégéjén a Szabadság hídon
1.022.137.Ft

Bluegrass for blue – jótékonysági blues-fesztivál az autistákért
1.018.145Ft

Közös kampányfilm a 7 projektről: Swimathon 2019 – Adj egy úszónak támogass egy jó ügyet!

A házigazda Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) 2016-ban rendezte meg Magyarországon először a mára már nemzetközileg ismert és komoly sikereket elért programot. A szervezők  2017-ben CIVIL DÍJ-at kaptak a legsikeresebb adománygyűjtő kampány kategóriájában.

Az FKA  Magyarország első közösségi alapítványaként a helyi közösségi adományozás népszerűsítését tűzte ki célul, hogy jó civil ügyekhez találjanak helyben jó és felelős partnereket, akár a magánszférából, akár az üzletiből. Támogatást nem kérnek sem önkormányzatoktól, sem a magyar államtól. 

Hasonló bejegyzések