|

12 nő, 3 díjazott, 1,5 millió forint támogatás – lezárult Magyarország 1. női adományozói köre

2022 decemberében elindítottuk Magyarország első női adományozói körét: 12 fantasztikus nő havonta találkozott, hogy jobban megismerje a magyar nők helyzetét és támogatásukkal változtassanak is rajta. A kör hivatalosan lezárult, és az összegyűjtött támogatást 3 női kezdeményezésnek ajánlották fel.

A NADE!, alapítványunk és Magyarország első női adományozói köre, amin 12 nő 10 hónapon keresztül ismerkedett egymással és a magyar nők helyzetével, miközben havonta adományoztak egy közös alapba. Az így összeadott 1.519.000 forintot közösen, saját értékeik és szempontjaik szerint osztották szét egyenlően 3 női kezdeményezésnek.

A csapatok a kapott 500.000 forintot szabadon, saját maguk által meghatározott célokra fordíthatják. Ezzel is szeretnénk kifejezni, hogy számunkra fontos, amit csinálnak, és szeretnénk őket biztosítani, hogy munkájukat minél tovább, kényelmesebben és kevésbé megterhelő módon tudják folytatni.

Díjazottak:

  • Mamakör Alapítvány, akik háttérfejlesztéseik biztosítására fordítják a kapott összeget
  • She4She (https://www.facebook.com/groups/she4she.hu), akik az adományból diákokat vonnak be migráns nők magyar nyelv tanításába
  • SzívHang Társulat, akik a támogatásból finanszírozni tudják a Budapest-Szomolya út költségeit, és a társulat találkozóinak egyéb kiadásait

A díjátadóról és a NADE! folyamatáról stratégiai médiapartnerünk, az nlc.hu készített videóriportot.

Hasonló bejegyzések